3 идеи за кок, които ще те спасят при липса на време

Много от нас изобщо нямаме време за по-специални прически, а и в летните дни често нямаме и желание за гъсти, спуснати коси.

Ако и вие предпочитате да прибирате косата си, но това или ви отнема много време и усилия, или ви изнервя максимално, или пък нямате идея как да разнообразите прическите, припомняме ви 3 идеи за готин кок от Natali’s Beauty!

Екзотика от Азия

Приберете с гребен косата си на много висока конска опашка. Нека бъде наистина висока – прекарайте линия от единия връх на ухото си, до другия. По средата е точната точка. След това веднъж превържете със стегнат текстилен ластик в цвета на косата ви. Когато тръгвате да изтегляте косата си за втори път обаче, спрете почти в началото, за да се оформи малка топка. Остатъкът от косата преметнете около топката и подпъхнете в ластика. Идеята тук е да останат няколко свободни прави кичура около кока. А сега за разкош - поставете китайски пръчки в ярък цвят в косата. Ако към червените пръчки поставите и червено червило, ще съберете всички погледи.

Вижте още ► Мързеливата прическа "бананово кокче": перфектното решение в лошите за косата дни

Небрежен и секси

Хващаме косата в много разпуснат кок. Още преди да сме го вързали, започваме да издърпваме кичури отзад по тила, зад ушите, около слепоочията, задължително няколко отпред, които разделяме на централен път. След това връзваме косата на хлабава опашка, която усукваме. Набираме масата около най-дългия кичур по този начин и фиксираме с фиби, като не се стараем към идеален кок - точно обратното.

Падналите кичури можем да изправим с преса, ако вече не сме го направили. Минаваме добре по тях с масло за коса, за да изглеждат мокри и повече на пръчки. Истината е, че ако косата ви е малко по-мръсна, прическата ще се получи много по-лесно. След това леко минаваме с маслото и по кока, за да изглежда и той леко влажен.

13 стилни прически с шал

Хитът в Instagram

Instagram изобилства с примери за прическа №3. Вържете отново косата на много висока конска опашка. Високите кокове са нашумели, но ако вашата коса е малко по-къса и отзад падат кичури, ето как да оправите това.

Пригладете старателно със ситен гребен и пръскайте смело с лак. След това поставете фиби в цвета на косата си, захващайки кичур по кичур. Ще ви се наложи да използвате повече фиби, но поне няма да се виждат толкова, колкото ако поставите 1-2 напречно. 

След като сте загладили добре, хубаво усучете и косата – стегнато, за да се получи малък висок кок, не кок като топка или „донът”. Ето и как да оформим по интересен начин бебешките ни коси. За това ще ни трябва гребенче за вежди и лак за коса, с които приглаждаме бебешките коси към челото, а ако вие имате повече, можете да направите и вълнички чак към слепоочията. Този кок е по-странен, но и актуален през последните години.

13 лесни прически с шнола

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти