Упражнения за щастие: Какво ни прави щастливи

Упражнения за щастие: Какво ни прави щастливи
Снимка: Личен архив

Упражнения за щастие

Урок 2: За нещото, което ни прави щастливи

От самото начало ви казвам, че става дума за неодушевените любими неща, на които ние самите придаваме смисъл, въпреки че те си имат свой собствен. Предмети, колекции, работа, хобита, забавления, вкусна храна или добро вино... Нещата от живота, които ни карат да избягаме от проблемите, тревогите и напрежението, от действителността дори.

Някои ги откриват в музиката, книгите, филмите, лакомствата, контактите в социалните мрежи, модата, спорта... изкуството изобщо (всъщност, всичко може да бъде наречено изкуство). Други - в създаването им. Трети, за жалост - в разрушаването. Но важното е да имаш възможността да избираш, да намериш себе си, да се изградиш като личност, да се запазиш, и най-вече да се харесваш.

Защото, когато откриете НЕЩОТО, което ви прави щастливи, дори и да нямате материална изгода, признание, аплодисменти, отлична оценка или потупване по рамото, вие сте доволни от себе си. Не смятате времето си за изгубено, а резултатът е еднакво добър без значение дали ви носи печалба или ви бърка в джоба.

Урок 2: Официалната рецепта е серотонин и ендорфини. Но аз ви предлагам да намерите вашия хормон на щастието. Точно него може да откриете в НЕЩОТО. Това, което само вас ви прави доволни и ви носи радост. Защото щастието не е еднакво за всички. То е нашата индивидуалност.

А докато го откриете - яжте шоколад, банани, смокини и фурми. Кантара сритайте под леглото.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти