Таро прогоноза: каква ще бъде 2023 година

таро
Снимка: iStock

Илиaна Смилянова

Навлезли в територията на новата година, започваме да усещаме нейната атмосфера, да се синхронизираме с нейната честота - макар че тя започва да разкрива себе си не изведнъж, на 1 януари, а известно време преди това, успоредно с последните щрихи на отиващата си година.

Енергията на тази година, 2023, пречупена през архетипите на таро, се свързва с картата Колесницата. През потенциала на Колесницата, през нейните дарове, предизвикателства и изпитания можем да потърсим и да намерим важни ориентири за идните дванадесет месеца, за това как да плуваме в свои води през следващите 365 дни, как да разпознаваме и да използваме попътните и насрещните ветрове, как да не пилеем енергията си и да не пропускаме ценни житейски възможности.

Колесницата ни подтиква да се движим, да не застиваме и да не се застояваме ненужно на едно и също място, спирайки развитието си и пренебрегвайки ветровете на промените.

Енергията на годината е подходяща за пътувания и промени - вътрешни и външни, за поставянето на ежедневни или по-значими житейски цели и откриването на нужните средства за тяхното осъществяване.

Честотата на 7 (седмицата) - числото на тази година, подпомага търсене и укрепване на баланса между теория и практика, между духовно и материално, между активно и пасивно. Промените предполагат готовност да преживеем приключения, да бъдем изненадвани - нерядко от самите себе си, да бъдем постоянни, упорити и уверени както в малките си стъпки, така и в по-значимите пътувания, които сме предизвикани да предприемем или които се осмеляваме сами да инициираме.

таро
Снимка: Илиана Смилянова

Затова следващите месеци са подходящи за обновяване, за разчупване на стари модели на мислене и поведение, за освобождаване от остарели и обременяващи ни навици - и същевременно за създаването на нови такива, които да съответстват на настоящите, истинните ни представи, желания и нужди. В този процес на пътуване и промяна е важно да умеем да сме искрени със себе си, да се фокусираме и концентрираме, да не бягаме от настоящето напред и назад във времето, в спомени и мечти - за да живеем будно и осъзнато и да използваме пълноценно енергията на времето и мястото, което и духовно, и физически обитаваме.

Новото и непознатото винаги са изпитание за старото и утвърденото - затова през тази година можем да преминем през различни по форма и интензивност житейски проверки. Те не са самоцелни и случайни, тяхната цел не е и да бъдем наказани, а да преживеем и да проверим на практика доколко сме в реалността, дали сме стъпили на здрава почва или стоим и строим живота си върху подвижни пясъци. И ако е нужно, да укрепим построеното, а ако трябва - да се отделим от онова, което ни обърква, заблуждава и краде ненужно времето и енергията ни.

таро
Снимка: iStock

Сред ключовите ориентири за тази година са вяра, увереност, доверие - които могат да ни помогнат да правим верни избори, да учим доброволно благодатните уроци на годината и да намираме верния ритъм - като се стремим не да бъдем бързи или бавни, а навременни и уместни, според подсказките на душата ни и с будното съдействие на личността ни.

За да бъдем в края на годината по-близо до центъра си, удовлетворени от пътя си, благодарни за споделените мигове и дарове, все по-самостоятелни и все по-малко самотни. Напреднали и променени.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти