Как да се подстрижем сами

Как да се подстрижем сами
Снимка: Thinkstock

Подстригването вкъщи при домашни условия и от непрофесионалист често може да бъде високо рисково, но коя ли от нас поне веднъж не се е пробвала сама като фризьорка?

Дори Бионсе сподели преди време, че предпочита да се подстригва сама, което е малко трудно за вярване.

Все пак, не е препоръчително да експериментирате сами у дома с ножиците, но пък ако искате да опитате нещо ново, няма проблем да го направите. В най-най-лошия случай си кажете, че това е коса и расте.

На дамите с по-дълга коса можем да предложим възможно най-лесния начин за подстригване.
Нужни са ви ластик, четка и гребен и подходяща ножица.

Сресвате много добре косата си с наведена глава надолу. След това добре хващате цялата коса на челото с ластик, отново докато сте наведени. Нужно е да се получи нещо като конска опашка.

Отново сресвате добре с помощта на гребен. Преценяте внимателно колко искате да отрежете и с помощта на ножиците отрязвате на черта опашката. Как точно изглежда процедурата може да видите тук и тук.

След това идва финалното оформяне. Докато косата е още хваната с ластик и стегната в опашка, с помощта на ножицата нарязвате напосоки краищата, вижте как се прави тук. Как може да изглежда крайният резултат, вижте тук.

След това пускате косата, разресвате и сте готови. Целта е да получите прическа на пластове и да махнете изтощените краища.

 

Все пак, отново подчертаваме, че това е метод само за дами, които са уверени в способностите си и в желанието да експериментират. Във всички останали случай просто се доверете на професионалистите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти