Как да намалим въглехидратите

Как да намалим въглехидратите
Снимка: netinfo

На всеки му се е случвало да мине през период, в който сякаш му се ядат само бисквити, кексчета, вафли и като цяло – не особено здравословни храни.

Ако чувствате, че килограмите са ви дошли в повече и искате да свалите няколко от тях, може да пробвате да намалите ежедневния си прием на въглехидрати. Не е нужно да се отказвате изцяло от тях, а само да ги ограничите.

Ето няколко лесни начина как да направите това.

Ако не можете да си представите живот без хляб, а и не искате да се чувствате като на диета, ограничете поемането на въглехидрати до два-три пъти в седмицата. Така хем няма да се лишавате от тях, хем ще сте спокойни, че все пак сте ги ограничили.

По този начин може и постепенно да намалите до минимален приемът на въглехидрати. Първо ги ограничавате до четири дена в седмица, след това до три и така, докато не остане само един ден, през който да си позволявате да поемате въглехидратна храна.

Увеличете количеството зеленчуци в чинията си. Варените картофи сигурно са адски вкусни, особено в комбинацията на много сирене, но се постарайте зеленчуците на пара да взимат превес над картофите в блюдото ви.

Може да е много трудно, но заместете следобедната си шоколадова вафла с банан, портокал или шепа ядки. Със сигурност ви се иска нещо сладичко към края на работния ден, но се замислете дали желанието да свалите тези няколко килограма, които толкова ви тормозят в последно време, не е по-силно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти