Вълнения и зрителска любов белязаха вторите годишни награди „NOVA подкрепя българските филми“

За втора поредна година NOVA даде възможност на зрителите и феновете на българските продукции да отличат любимите си филми, сериали и актьори. В продължение на месец чрез онлайн гласуване те подкрепиха своите фаворити сред всички номинирани в различните категории продукции, реализирани през календарната 2018.

Кои са фаворитите на зрителите стана ясно на церемонията по връчване на Наградите „NOVA подкрепя българските филми“, която се състоя на 13 ноември в „Дома на киното“. Водещи на събитието бяха обичаните лица на телевизията Богомил Грозев и Галя Щърбева. На сцената на вълнуващите награди излезе и неповторимата актриса Милица Гладнишка.

награди NOVA
Снимка: NOVA

Към тях се присъедини и популярната влогърка Андреа Банда Банда, която заедно със своята банда от фенове на българското кино връчиха наградата в категорията любим филм. Вотът на зрителите определи отличието да отиде при „Привличане“, които отнесе общо три награди заедно с тези на Яна Маринова и Александър Сано за любима актриса и актьор.

При сериалите призът отиде при медицинската поредица „Откраднат живот: Анатомия на гнева“. Най-любим актьор в сериал е Юлиан Вергов за ролята на доц. Виктор Банков в „Откраднат живот: Анатомия на гнева“, а статуетката за най-любима актриса в сериал грабна Диана Димитрова за превъплъщението си в д-р Зорница Огнянова в шестия сезон на поредицата „Откраднат живот: Критична точка“.

награди NOVA
Снимка: NOVA

В категорията за любим уеб актьор гласуването беше повече от оспорвано. Статуетката отнесе Илиян Илиев, който изигра Алекс в „Следвай ме", а наградата за любима актриса в уеб сериал взе Никол Бутева за ролята на Деница в „Килерът“. Уеб сериалът, събрал най-много гласове в гласуването, е хитовата тийн драма „Следвай ме“.

Любовта на зрителите не подмина и категорията „Изгряваща звезда”, където тази година се открои Петър Милошев, който влиза в ролята на Пепе в „Откраднат живот: Анатомия на гнева“.

награди NOVA
Снимка: NOVA

Статуетките връчиха фенове заедно с обичаните български актьори от киното и театъра – Аня Пенчева, Бойка Велкова, Галя Александрова, Дарин Ангелов и Любомира Башева, както и представители на киносредите и медиите – Стефан Прохоров, програмен директор на „Дом на киното“; Александър Варов, търговски и продуктов директор на „Нетинфо“, и Поля Александрова, редакционен директор на „Attica Eva“. Със специално видеопослание към церемонията се присъедини и актрисата Цветана Манева.

Наградите „NOVA подкрепя българските филми“ са единствените призове в сферата на екранното изкуство у нас, които се определят изцяло със зрителски вот. Те са поредната стъпка, с която Нова Броудкастинг Груп затвърждава сериозните си намерения да продължи създаването, развитието и подкрепата на български продукции чрез всички свои платформи.

Броят на актьорите, участвали в главни, второстепенни и епизодични роли във филми и сериали на NOVA през изминалите три години, е над 1500. Близо 7 пъти повече български филми и сериали се излъчват в праймтайма на NOVA през всяка от годините от 2016 до 2018, като родните филмови продукции в най-гледаното телевизионно време възлизат на повече от 470 часа. За периода март 2018 – февруари 2019, 7Talents, която е част от портфолиото на Нова Броудкастинг Груп, реализира 8 български уеб сериала, с 11 сезона и 135 епизода, които отбелязват над 37 милиона гледания.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти