Тъга и съкровени спомени: ето как кралица Елизабет почете принц Филип по време на престоя си в Сандрингам

По време на завръщането на кралица Елизабет в Сандрингам, тя ще отседне на място, пълно със спомени за покойния ѝ съпруг принц Филип.

95-годишният монарх пътува  с хеликоптер от замъка Уиндзор до имението си Сандрингам в Норфолк, на около 170 км северно от Лондон, в неделя. Смята се, че тя ще отседне в Wood Farm, а не в главната къща.

Принц Филип, който почина през април 2021 на 99-годишна възраст, прекарваше голяма част от времето си в по-уютната къща Wood Farm с пет спални, която беше променена през последните години, за да му е по-лесно да се придвижва, след като се оттегли от обществения живот през август 2017.

Докато кралицата оставаше предимно в Бъкингамския дворец в Лондон и продължаваше да изпълнява кралските си задължения, съпругът ѝ се наслаждаваше на живота в провинцията с дейности като каране на карета и рисуване.

Когато през 2020 настъпва пандемията COVID-19, принц Филип и кралицата прекарват голяма част от времето си заедно в замъка Уиндзор преди смъртта му.

Вълнуващият живот на принц Филип през годините

Първоначално закупен от кралица Виктория и съпруга ѝ Албърт през 1862, Сандрингам „“има фантастичен изглед отпред към невероятните озеленени градини", казва бившият бодигард Кен Уорф в зимния брой на PEOPLE Royals.

„Не е нужно тя да бъде монарх там“, добавя бившият служител. „Тя може да бъде просто Елизабет, а не кралица“

Кралицата обикновено остава в имението си в Норфолк от края на декември, когато кралското семейство се събира, за да отпразнува Коледа. Въпреки това кралицата реши да прекара празника в замъка Уиндзор, придружена от принц Чарлз и Камила, херцогинята на Корнуол, на фона на нарастването на случаите на COVID-19 във Великобритания.

Кралската резиденция също е горчиво място. Кралица Елизабет традиционно остава в Сандрингам до след 6 февруари - годишнината от деня, в който баща ѝ крал Джордж VI умира и тя става монарх.

Известен като Ден на встъпването, кралицата обикновено го прекарва в тих размисъл в Сандрингам, тъй като той отбелязва както смъртта на любимия ѝ баща, така и деня, в който животът ѝ се променя завинаги. По това време тя често участва в скромни ангажименти в близост до имението си в Норфолк.

През февруари тази година се навършват 70 години от възкачването ѝ на престола, което ще бъде отбелязано с тържества по случай платинения ѝ юбилей през юни.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти