След фаталния инцидент с Алек Болдуин: две актриси със зловещо предупреждение пет дни преди снимките на филма „Ръжда“

Само пет дни преди злополучната смърт на операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка на филма „Ръжда“, актрисата Джулиет Люис отправя зловещо предупреждение за условията на снимачните площадки в индустрията.

Изразявайки подкрепата си към недоволните членове на екипа на снимачната площадка, Люис заяви, че актьорите трябва да окажат подкрепа на хората, които поддържат индустрията.

Тя говори за напрегната, токсична работна среда и пише, че ако не бъдат удовлетворени оплакванията на членовете на профсъюза на „Международната асоциация на служителите на театрални сцени“ (IATSE), може да се очакват повече инциденти на снимачните площадки.

Октомври беше напрегнат месец в Холивуд, като IATSE, един от най-големите профсъюзи в бранша, заплаши да стачкува заради изтощителните условия на труд, заплащането, здравните и пенсионните планове.

Вижте повече за нещастния инцидент ТУК >>>

ръжда
Снимка: Getty

За огромно съжаление, сега профсъюзът се занимава с последиците от нещастната загуба на операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка на филма „Ръжда“.

През целия месец много звезди демонстрираха публична подкрепа за членовете на IATSE, който представлява 150 000 операторски екипа, техници, занаятчии и работници в шоубизнеса, признавайки, че без тези хора индустрията не би могла да функционира.

В публикацията си от 16 октомври Люис изразява съжаление за условията на труд на много снимачни площадки.

„Лично аз бях въведена в [телевизионния/филмовия] бизнес още от тийнейджърска възраст и обучена никога да не си взимам отпуск по болест, защото в противен случай това щеше да струва десетки хиляди долари и щяха да ме нарекат „проблемна“, пише Люис.

„Толкова много, че съм работилa през грип, през мигрена, през пневмония, изкарана на крак в „Родени убийци“ в продължение на две седмици, когато мислех, че мога да умра.

„Очевидно това винаги е било по-добре, отколкото да говориш открито и те просто да променят графика си, за да се съобразят със здравето на човека. Защото това просто не се е случвало.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juliette Lewis (@juliettelewis)

 

Актрисата Кристен Бел Бел публикува съобщението на Люис в своя Инстаграм, като добави: „Никой от нас, актьорите, не би бил никъде без екипа си. Време е да се присъединим към тяхната борба за хуманно отношение на работното място.“

Стачката на 150 000 членове на IATSE беше избегната на 16 октомври, когато профсъюзът постигна „предварително споразумение“ с Алианса на филмовите и телевизионните продуценти, който представлява продуцентските компании. Новото тригодишно споразумение включвало 10-часово време за престой между смените и трипроцентно увеличение на заплатите за всяка от следващите три години.

Въпреки това Los Angeles Times съобщи, че членовете на профсъюза все пак са напуснали снимачната площадка на „Ръжда“ часове преди фаталния инцидент, при който загина Хътчинс.

ръжда
Снимка: Getty

Сред оплакванията беше твърдението, че преди повече от седмица дубльорът на Болдуин неволно е изстрелял два патрона от реквизитно огнестрелно оръжие, след като му е казано, че е „студено“ - термин от бранша, който означава, че оръжието не е заредено с боеприпаси, включително и с халосни патрони.

Местната организация на IATSE в Ню Мексико (Local 44), която обхваща реквизиторите, изпраща  имейл до своите членове, в който съобщава, че пистолетът, използван в заснетата сцена, е съдържал "жив патрон".

В него също споменават, че главният оръжейник на снимачната площадка, Хана Гутиерес Рийд, не е член на профсъюза и следователно не е трябвало да спазва профсъюзните стандарти за безопасност, което би довело до пълното отстраняване на неизправния пистолет от снимачната площадка.

Въпреки това, продуцентската компания на „Ръжда“ заявиха миналата седмица, че въпреки че не са били уведомени за никакви официални оплаквания относно безопасността на оръжията или реквизита на снимачната площадка, ще извършат вътрешен преглед на процедурите им, докато производството е спряно.

ръжда
Снимка: Getty

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти