Осъдиха Кейти Пери за плагиатство

кейти пери
Снимка: Getty

Съд в Лос Анджелис постанови певицата Кейти Пери и нейните съавтори да изплатят обезщетение от 2,78 милиона долара на християнски рапър, чиято песен са изплагиатствали в парчето си "Dark Horse", предадоха световните агенции.
 
Сумата ще бъде преведена на рапъра Маркъс Грей с прозвището Флейм. При това самата Пери ще трябва да заплати само 20 процента от присъденото обезщетение - 550 хиляди долара. Останалата част ще бъде разпределена между нейната звукозаписна компания "Кeпитъл рекърдс", нейните продуценти и съавтори.

Единодушното решение на съдебните заседатели идва пет години след като Маркъс Грей и двама съавтори заведоха дело, обвинявайки Пери, че ритъмът и инструменталната част на половината й парче "Dark Horse" са откраднати от "Joyful Noise" - песен, която Грей издава през 2008 г. със сценичния псевдоним Флейм.
 
По време на процеса Кейти Пери, която не присъства на произнасянето на присъдата, както и съавторите на "Dark Horse" свидетелстваха, че никога не са чували "Joyful Noise", нито познават Маркъс Грей.

"Dark Horse" стана един от главните хитове на певицата от албума й "Prism". Композицията се задържа четири седмици на върха на хитпарада на сп. "Билборд", а през 2015 година беше номинирана за наградата "Грами" в категорията за най-добро поп изпълнение в дует или с група.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти