Кой кого е наранил? Джони Деп съди Амбър Хърд за 50 млн. долара заради „сложна измама“

Джони Деп и Амбър Хърд
Снимка: Getty

Противоречивите отношения между бившите съпрузи Джони Деп и Амбър Хърд продължават с ново дело за клевета, започнато от 55-годишния актьор.

Изданието “The Blast” съобщава, че Деп настоява за покриване на нанесената му вреда на стойност 50 милиона долара. Той твърди, че есето на актрисата в “Washington Post” от декември 2018 г. е довело до изключването на актьора от поредицата „Карибски пирати“ четири дни след публикацията.

Амбър Хърд Джони Деп
Снимка: Getty

Макар Амбър Хърд да не споменава Джони Деп по име, в повдигнатото обвинение се казва: „Госпожица Хърд е целяла да пише от гледната точка на „публична фигура, представляваваща домашното насилие“ и е заявила, че е изпитала „пълната сила на културния гняв към жените, които проговарят“, когато тя „се изправя срещу домашното насилие“.

Искът заявява още, че Хърд „не е жертва на домашно насилие, а извършител“ и описва инцидент, случил се месец след сватбата на актьорите през 2015 г. Джони Деп заявява, че Амбър Хърд е хвърлила бутилка водка срещу него, която се счупва в ръката му, а после се е наложила хирургична намеса за прикрепянето на негов пръст. Според твъденията актрисата е „разпространила неверни показания за инцидента, представяйки г-н Деп за извършител на собственото си нараняване“.

Заведеното от Джон Деп дело обвинява Амбър Хърд и в предумишлени действия:

„Г-ца Хърд също е знаела, че сложната ѝ измама работи: в резултат на неверните обвинения срещу г-н Деп тя става любимка на движението #MeToo и става първата актриса, обявена за Застъпник за човешки права на Офиса на ООН за човешки права, избрана е от Съюза за американски граждански права за посланик на женски права и е наета от L’Oreal Paris за световен говорител.“

Според представителите на актрисата това е „най-новият опит на Джони Деп да заглуши Амбър Хърд“. В интервю за сп. “GQ” през октомври миналата година актьорът настояваше, че не е извършил насилие срещу бившата си съпруга и не се примирява със ситуацията, създадена от нея. В отговор екипът на Хърд определи изказването на Джони Деп като неоснователно и пренебрегващо споразумението за конфиденциалност между бившите съпрузи: „Г-н Деп безсрамно продължава своя психологичен тормоз върху г-ца Хърд, която се опитва да постави завинаги една болезнена част от своя живот в миналото“, гласеше изявлението.

Джони Деп и Амбър Хърд
Снимка: Getty

Джони Деп и Амбър Хърд финализираха развода си през януари 2017 г. след подаването на молба през май 2016 г., 15 месеца след като сключиха брак през февруари 2015 г. При развода Деп трябваше да изплати на бившата си съпруга 7 милиона долара, която тя дари на няколко благотворителни организации.

Вижте тук влюбените моменти на Джони Деп и Амбър Хърд >>>

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти