Инсценираните отвличания на Кейт и Меган: как херцогините са обучени да действат при нападения

Кейт Меган
Снимка: Getty

Да бъдеш част от кралско семейство изисква не само спазването на протокол и справяне с наблюдението под лупа от страна на медиите. Членовете на британската фамилия например трябва да бъдат обучени и как да се държат, когато животът им е застрашен, а за целта те преминават през интензивна тренировъчна програма.

Според биографията на принц Хари и съпругата му „Да намериш свободата“ бъдещата тогава херцогиня на Съсекс е посещавала специален двудневен курс за обучение по сигурност, който я е подготвил за всякакви трудни ситуации и опити за отвличане.

Меган и Хари
Снимка: Getty

Авторите на книгата, журналистите Омид Скоби и Каролин Дюран, пишат: „Меган участва в инсценирано отвличане, където е била вързана в кола от „терорист“, отведена на друго място, а след това „спасена“ от служители, стрелящи с фалшиви оръжия (от вида, използван в холивудските филми) за достоверност.“

Биографите добавят още: „По време на фалшивото отвличане Меган беше научена да развива отношения с врага. Тя също беше инструктирана как да управлява кола по време на преследване.“

Макар и след сватбата си през 2011 г., през тази тренировъчна програма преминава и Кейт Мидълтън. Меган обаче е принудена да се обучи по-рано – и то от най-елитния полк на британската армия – тъй като и тя, и принц Хари получават „необичайно голям брой заплахи“.

Тренировките, които всички кралски особи освен Елизабет Втора са завършили, учат на ключови умения за оцеляване като забелязване на необичайности в обкръжението, шофиране под натиск и предаване на кодирани съобщения. Това е рутина за кралските особи, други ВИП лица и хора, работещи в опасни страни.

Разкрития за кралското семейство от биографията на Меган и Хари „Да намериш свободата“

Знае се, че принц Уилям е преминал курса на 16-годишна възраст, като по това време е отвлечен в кола при инсценирана засада и се е научил да борави с автомат.

Твърди се, че взискателните упражнения са предназначени да „уплашат всекиго“, пише The Sun. Според бившия офицер от армейското разузнаване Джералд Мур обучението без съмнение би било „най-тежкото, осигурено от най-добрите армии… които са извършили всичко, което може да се случи по време на служба в Ирак, Афганистан и Северна Ирландия“.

Не е учудващо, че източник, близък до Меган Маркъл, казва пред авторите Скоби и Дюран, че това е било „изключително напрегнато и плашещо преживяване“ за херцогинята на Съсекс.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти