Грейс Кели - aктрисата, която изпълни мечтата на милиони жени

грейс кели
Снимка: Getty/Gulliver

Днес се навършват 92 години от рождението на американската актриса Грейс Кели.

Преди да се омъжи за принца на Монако Рение, тя беляза историята на киното с ролите си в три култови филма на Алфред Хичкок.

Грес е американска актриса, модел и принцеса на Монако, известна с филмовите си роли и сценични изяви през 50-те. Тя участва в 11 холивудски блокбастър и въпреки успехите си, се оттегля от киното на 26-годишна възраст, за да се омъжи за принц Рение от Монако. Двамата имат три деца, но Грейс загива трагично през 1982 г, докато шофира автомобила си, заедно с дъщеря си в него.

грейс кели
Снимка: Getty/Gulliver

Нейната история звучи като приказка, а всъщност тя е олицетворение на птичката затворена в златната клетка. Кое момиче не иска да стане принцеса един ден? Грейс успя да сбъдне мечтата на всички жени по света, но с големи последствия. 

По време на брака си с принца на Монако тя е копнеела за предишния си начин на живот толкова силно, че почти през цялото време е била в тежка депресия. 

Никой от близките ѝ не подкрепял желанието ѝ да стане актриса - родители ѝ били против това и може би дори си отдъхнали, когато тя загърбва своята истинска мечта - да играе за хората, да бъде на екрана. 

грейс кели
Снимка: Getty/Gulliver

Принцът на Монако Рение не е първият човек, с когото актрисата-принцеса иска да обвърже бъдещето си. Грейс Кели е била сгодена за модния дизайнер Олег Касини, който е известен като човека, стоящ зад визията на първата дама Жаклин Кенеди.

Разбира се, сватбата на принцът и актрисата е била грандиозна. Филмите на Дисни могат да ни дадат само бегла представа за това. 

За голяма мъка на Грейс Кели нейните филми са били забранени в Монако, а когато тя получила предложение от Хичкок да участва във филма „Марни“ през 1962 г. , под натиска на обществото тя отхвърля предложението.

грейс кели
Снимка: Getty/Gulliver

Определено животът на принцесата не е бил лек и така приказен, както си представяме, а и како тя си е представяла, но тя остава в световната история като актрисата, която сбъдва мечтата на милиони жени да стане принцеса. 

Ние вярваме, че съдбата си знае работата и когато получиш нещо толкова голямо от нея, задължително ще ти се вземе  нещо, което не си подозирал, че ти е трябвало. 

Велики мисли от Грейс Кели

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

>>> За още интересни материали изтеглете нашето мобилно приложение ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти