Величествена и тържествена: кралица Елизабет с нов портрет за платинения си юбилей

Официалното честване на 70-ата година на кралица Елизабет на трона започва съвсем скоро и както стана традиция за кралски важни събития като този, дворецът пусна нов официален портрет на монарха, за да отбележи случая.

Направен от Раналд Макехни (който също засне портрета на кралицата за нейния 90-и рожден ден, както и този за началото на новото десетилетие през 2020 г.), портретът представя Нейно Величество във вестибюла „Виктория“ в замъка Уиндзор на 25 май тази година.

Към снимката има и лично послание от Елизабет:

„Благодаря на всички, които участваха в свикването на общности, семейства, съседи и приятели, за да отбележат моя платинен юбилей в Обединеното кралство и в цялата Британска общност.

Знам, че много щастливи спомени ще бъдат създадени по тези празнични поводи. Продължавам да се вдъхновявам от добрата воля, показана към мен, и се надявам, че идните дни ще дадат възможност за размисъл върху всичко, постигнато през последните седемдесет години, докато гледаме към бъдещето с увереност и ентусиазъм.“

На снимката кралицата носи меко синьо палто и рокля, съчетана с перлена огърлица и диамантен кант. Визията е дело на Анджела Кели, дългогодишният довереник на кралицата и съветник по гардероба.

Двете са толкова близки, че кралицата дори даде разрешение на Кели да публикува поглед зад кулисите на живота в кралското семейство с нейната книга „Другата страна на монетата: кралицата, тоалетката и гардероба“ през 2019 г., което я прави първият член на кралския персонал, който получи разрешение да напише и издаде книга – и дори да я актуализира тази година за юбилея. Така че не е изненадващо, че тя също е била привлечена да проектира нещо за този исторически портрет по случай платинения юбилей на монарха.

Кралица Елизабет отбелязва 70 години на трона

Кралското семейство се събира в пълен състав, за да отбележи юбилея от възкачването на кралица Елизабет Втора на престола, а празненствата ще продължат през целия уикенд. Очаква се принц Хари и Меган Маркъл да пристигнат във Великобритания тази седмица с двете си деца.

Хари и Меган ще се върнат във Великобритания, а причината ще ви усмихне

Това ще е първото посещение на Двореца за малката Лилибет Даяна, чийто първи рожден е след няколко дни – 4 юни. Тя за първи път ще се срещне на живо с кралицата, а тази среща ще е особено сантиментална – Лили е кръстена на своята прабаба, Нейно Величество, чийто фамилен псевдоним е Лилибет.

В галерията може да откриете всичко, което знаем досега за предстоящите тържества по случай платинения юбилей на кралица Елизабет II:

Платинения юбилей на кралица Елизабет II: ръководство

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти