Един чаровен актьор танцува

Дарин Ангелов разкрива, че един актьор трябва да умее "да жонглира" с емоциите на зрителите, за да могат да му повярват в пресъздаването на даден образ на сцената
Снимка: Нова телевизия

Християн Немски

Дарин Ангелов е трето поколение актьор, а заедно с брат си Деян, с когото са близнаци, завършват актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" в класа на проф. Стефан Данаилов през 2004 г. След като се дипломира, Дарин е назначен в Младежки театър "Николай Бинев", където играе и до днес, а сред най-успешните постановки с негово участие са "Страхотни момчета", "Амадеус" (през 2005 г. печели "Аскеер" за изгряваща звезда за ролята си на Моцарт), "Оливър", "Честна мускетарска" и др. Успоредно с това Дарин се изявява и на сцената на Народен театър "Иван Вазов" в пиесите "Хъшове", "Дон Жуан", "Ревизор", "Животът е прекрасен", "Лов на диви патици", "Хамлет", "Царството земно", "Веселите уиндзорки". В киното е участвал в редица филми, сред които "Една калория нежност", "Емигранти", "Маймуни през зимата", "Ерудитът", "Хиндемит" и др.

В момента пък младият актьор е и един от участниците в четвъртия сезон на риалити формата "Dancing Stars", излъчващ се всеки вторник и четвъртък от 20,00 часа по Нова телевизия. Кое е най-голямото предизвикателство за него в танцувалното предаване, как иска да го запомнят хората, за какво мечтае и в какъв ритъм живее живота си, предстои да ни разкаже самият той.

- Защо реши да участваш в "Dancing Stars"?
- Исках да разбера дали мога да се справя с тази провокация. Не държа да победя, по-скоро за мен е важно да се получи добро шоу, а за целта се старая да бъда достоен ученик на моята партньорка в танците Ани Дончева и да се вслушвам в нейните професионални съвети.

- Кое ти е най-трудно в танците?
- Усвояването и съчетаването на толкова много детайли и тяхното синхронизирано прилагане. Изключително важно е и правилното дишане, както и умението да мислиш поне две стъпки напред, за да се получи гладко дадена хореография.

- Мислил ли си какво друго щеше да правиш, ако не беше станал актьор?
- Никога не съм се стремял целенасочено да се занимавам с актьорство, но в един момент дойде времето, в което не можех да бъда онзи уличен хулиган и трябваше да реша какво ще правя оттук насетне. В началото избрах пантомимата, защото мразех да уча текстове наизуст, но тъй като за голямо мое съжаление мимовете в България нямат кой знае каква професионална реализация, съвсем естествено се насочих към драматичния театър.

- За какво мечтаеш?
- Искам един ден, когато се обърна назад - да не ме е срам от това, което съм правел в работата си, а да остана в съзнанието на хората поне с една моя хубава роля.

- В коя образ би желал да се превъплътиш?
- За мое щастие вече имам такива персонажи в репертоара си със спектаклите "Амадеус" и "Хъшове".

- В какъв танцувален ритъм живееш живота си?
- Куикстеп на десета степен.

Очаквайте "Седмицата на любовта" в "Dancing Stars" от тази вечер в 20,00 часа по Нова телевизия.

* Зад кулисите на "Dancing Stars".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти