9-те тайни на кралските бавачки

„Търсим човек, който трябва да притежава отлични умения за самозащита, да може да оказва първа медицинска помощ, да познава основите на психологията и да може да шофира екстремно.“ Обява за работа с тези изисквания звучи сякаш ФБР си набира нови агенти. Всъщност това са основните умения, които трябва да притежава една бавачка, за да работи за британското кралско семейство.

Ето и малко повече факти за бавачките в британския кралски двор:

Образованието на кралските бавачки

Не е достатъчно просто да обичате да се грижите за децата, за да станете кралска бавачка. Бавачките, които се грижат за кралските деца, трябва да са завършили престижния колеж „Норланд“, който не е достъпен за всеки. Изискванията са кандидатките да са в добро физическо здраве и да имат безупречна биография. Те трябва да владеят английски перфектно. По време на тяхното обучение момичетата не само учат как да се грижат за деца, но изучват предмети като психология, история, философия, социология и литература.

Предварителна практика с бебета роботи

По време на обучението в „Норланд“, бъдещите бавачки се упражняват върху бебета роботи. Те са програмирани с всякакви бебешки прищевки и могат да събудят своята бавачката през нощта, да плачат за храна или да искат вниманието ѝ. На студентките не се позволява да игнорират нуждите на роботизираното бебе и те трябва да му окажат нужното внимание по всяко време от денонощието.

g
Снимка: Getty

Бавачка бодигард

Бавачка трябва да може да защити себе си и бебето за което се грижи, затова момичетата в колежа „Норланд“ вземат уроци по самозащита, които се преподават от бивши офицери на военното разузнаване. По време на последния курс на тяхното тригодишно обучение, момичетата също се обучават как да оказват първа медицинска помощ.

Перфектен шофьор

Кралската бавачка трябва да може да шофира перфектно. Тя трябва да осигури безопасността на повереното и дете по време на шофиране. Затова всички обучаващи се за бавачки в „Норланд“ вземат уроци по екстремно шофиране и накрая на на курса, момичетата вече могат да карат кола в най-трудните условия.

g
Снимка: Getty

Главната бавачка в двореца

Престолонаследникът принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън, заложиха на качеството, а не на количеството. Само една бавачка отговаря за техните три деца. Това е испанката Мария Тереса Турион Борало. Тя завършва колежа „Норланд“ преди 20 години и започва да работи като бавачка в кралския дворец, когато Джордж е на 8 месеца и от тогава е неотлъчно с децата на Уилям и Кейт.

Баваката е част от семейството

Кралската бавачка на практика се превръща в част от семейството, защото тя придружава децата навсякъде, включително при семейни тържества и пътувания. Бавачката трябва да живее в двореца, за да е близо до децата. Според публикуваните писма на Джун Уалер (бавачката, която помага на Елизабет II при отглеждането на третото ѝ дете – принц Андрю) работният и ден приключвал в 20:30 ч. и преди този час тя е била изцяло на разположение на децата и дори не ѝ е било позволено да се обади по телефона. Това обаче е правило, с което се е сблъскала Джун Уалер през 60-те години, и не се знае, дали в наши дни то все още е в сила.

g
Снимка: Getty

Баваката трябва да може да пази тайна

Бавачката става свидетелка на много случки от кралския двор и разбира немалко неща за кралските особи, но на нея не ѝ позволено да говори за това, така че няма да видите кралската бавачка в социалните мрежи и никъде няма да прочетете нейно интервю. Когато постъпват на работа, всички служители в кралския двор подписват договор за пълна конфиденциалност.

Без шамари и пляскане по дупето

Физическите наказания и възпитателни мерки, като шамари и пляскане по дупето, са забранени за всяка бавачка, не само за кралските.Но само колежът  „Норланд“ обещава, че нито един от неговите възпитаници, никога няма да наложи телесно наказание на дете. На тях дори им е забранено да хващат грубо децата за ръката или да ги дърпат.

f
Снимка: Getty

Бавачката не заменя родителите

Даже добре обучените и всеотдайни кралски бавачки, не забравят, че родителите са най-важните хора в живота на детето, и затова никога не се опитват да заемат тяхното място. Възпитаничките на колежа са съветвани да ангажират родителите при къпането на децата или да ги оставят сами да приспиват децата си.

Не пропускайте нашия раздел ОФЕРТИ, в който ще откриете полезни, практични и прекрасни продукти на промоция от българския пазар, специално селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

магическа топка
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти