Знакът на Козирога - за нуждата и свободата!

Зодия Козирог - четвъртият и последен от кардиналните знаци, в който Слънцето влезе на 21 декември - момента на зимното слънцестоене- най-дългата нощ и най-късия ден.

И четирите кардинални знака имат особено подчертан творчески характер, тъй като дават началото на определени процеси в нас. При първия от тях - Овена, началото на пролетта и пролетното равноденствие, символично се раждаме, при следващия - Рака, който е представен от лятното слънцестоене, се учим да работим с емоциите и да се доверяваме, изграждаме вътрешна опора и семейни ценности, следват Везните,с чието начало- моментът на есенното равноденствие - започваме да се учим на баланс в партньорските отношения и изграждането им.

И сега дойде времето на Козирога, с който се адаптираме в обществен план, учим се да влизаме в по-големи структури и с повече хора.

Козирог е женски, земен и както вече казах, кардинален знак.

Като женски не бърза да проявява външно нещата, преди да е окончателно готов с тях, като земен носи в себе си практичност и реализъм, а като кардинален има склонността да организира другите в по-големи структури, да води и да се налага.

Една от думите, свързани с Козирога, е качество. Земните знаци имат задачата да въплъщават в земен план, тоест да вкарват идеите във форма, да дават материален (а за тях е и реален) израз на нещата.

Сатурн е планетата, която управлява този знак, и на второ място Уран.

Снимка: Thinkstock

Сатурн има репутацията на лоша планета- свързва се със страха в човека; ограничава и блокира нещата там, където се намира в хороскопа ви.

Сатурн е там, където ви е трудно.

В това нещо има смисъл, тъй като подобни преживявания ни тласкат да изграждаме определени качества в себе си, да придобиваме вътрешна сила и да овладяваме енергията си. Това е в случай, че не се поддадем на страха и не започнем да му робуваме- подобно нещо се вижда при по-ниските нива на съзнание не само при Козирога, а и при всички зодиакални знаци.

Снимка: netinfo

Човек с активен Сатурн в хороскопа си (разбира се, има значение какъв е статута на този Сатурн) обикновено или развива в голяма дълбочина и мъдрост темата, която Сатурн е засегнал, или го е страх да действа, самоограничава се и се лишава от много неща.

Сатурн се свързва както с песимизма, депресивните и мрачни състояния, така и с търпението, дълга и отговорността. С принципите.

Козирогът е знак на проверката , контрола и недоверието, все израз на страха и така и се проявява на по-ниското ниво на съзнание.

Ако успее да отработи същността на знака си, което е и неговият смисъл, Козирогът вече ще е способен и да се доверява, и да вярва, а и да делегира права, нещо, което е изключително трудно за него.

Снимка: Thinkstock

Думата на Сатурн, а и на характерния Козирог е „трябва“, тоест налага се и го правя от необходимост“. Или казано по друг начин - Битието определя съзнанието.

И тук стигаме до духовния принцип на Козирога. Тъй като по времето на зимното слънцестоене има най-много тъмнина, която е символ на страх и несъзнавано, задачата да се превърне необходимостта в свобода, което означава да се преодолее страха, който сам по себе си не е нищо друго освен липсата на любов така както тъмнината е просто липсата на светлина. И да се свържем с любовта. Когато е най-тъмно.

С други думи, „трябва“ да се превърне в „искам и правя с радост.' А ако не е моето, намирам кое е моето и отново го правя от сърце. И чак след това вече мога да увличам други хора след себе си и това да е градивно за тях.

Снимка: Thinkstock

И така, тази вътрешна светлина, която Стрелецът запали, сега да влезне в сърцето и да остане. Това означава да се самосътвориш, да се самовдъхновиш, да намериш всичко, което ти е необходимо вътре в теб.

Раждането на Иисус Христос по времето на Козирога е символ точно на това - раждането на любовта в сърцата ни, и то когато ни е трудно, когато навън е тъмно.

И за това се казва, че Козирогът е опитомителят на човешката душа- минавайки през ограничения, през дълг, необходимост и отговорност, които земният план налага, да съхраниш вярата и да стигнеш до извора. Той, разбира се, е вътре във всеки от нас.

И тогава вече си способен със съзнанието си да определиш битието.

Снимка: Thinkstock

И така, да обобщим:

Козирогът като сатурниански знак се свързва с мъдростта и зрелостта а одухотворяването му означава минавайки през всички тези опитности да запазим в себе си, детското, чистото, доверието и въображението, душата. Защото тя е тази която може да се радва и така си даваме шанса за един пълноценен живот, изпълнен с радост, спонтанност и креативност. 

Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти