Тайните на медицинската астрология: най-слабото място в тялото ви според зодията

Словосъчетанието медицинска астрология може да ви се струва като оксиморон, защото едното понятие е наука, а другото... е свързано със звездите и много хора са скептични към зодиите.

Все пак понятието съществува от стотици години, като астролози за изследвали връзката между човешкия организъм и разположението на планетите при раждането на човека.

планети астро луна
Снимка: Istock

Корените на медицинската астрология могат да бъдат проследени до халдейците, шумерите и асирийците. В Древен Египет астрологията се използва широко за лечение и диагностициране на заболявания, докато в Древна Гърция Хипократ обръща много внимание на движението на звездите, тъй като смята астрологията за много мощно оръжие в ръцете на лекаря.

Смята се, че медицинската астрология може да играе важна роля в прогнозирането и анализирането на възможни здравословни проблеми, като по този начин помага за превенция и по-добра грижа за тялото и психиката.

планети зодии
Снимка: iStock

Движението на звездите може да ни помогне да разберем по-добре себе си, мотивите си, предимствата и недостатъците си и нашето съзнание.

И въпреки че никой не бива да се самолекува, без да е споделил проблемите си с лекар, е полезно да знаете как слънчевият ви знак и основните планети в наталната ви карта могат да повлияят на здравето ви. Точно това разкриваме в галерията:

Най-слабото място в тялото ви според зодията

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти