Каква си според асцендента: зодия Овен - I част

Каква си според асцендента: зодия Овен - I част
Снимка: Thinkstock

Йоана Йорданова

Хората, родени под знака Овен, са смели, инициативни и борбени.

Обичат те да командват парада и затова често ги смятат за доминиращи, но пък всеки, който е спечелил сърцето на Овен, знае, че за любимите си хора този човек би влязъл и в огъня.

Може би най-хубавата им черта е способността да влагат страст във всичко, което правят.

Каквото и да се говори за Овена, като първи знак на зодиака с него започва всичко – включително и възраждането на природата през пролетта.

Какъв Овен сте вие според Асцендента, който носите?

Овен с асцендент Овен
Няма такава луда глава като вас. Когато си наумите да направите нещо, никой и нищо не може да ви спре. Водите се най-вече от своите собствени желания и не се интересувате особено от това какво мислят другите. Постоянно търсите начини да се изявите и да блеснете пред света, но има риск нуждата ви от признание така да ви завладее, че да станете безкрупулни егоисти. Работете по-усърдно, за да заслужите желаното призвание, и се опитайте да се съобразявате малко повече с мненията на хората около вас – и в личен, и в служебен план. Ако успееете да се научите да вдъхновявате околните, а не да ги командвате и да изисквате, от вас би излязъл изключителен лидер.

Овен с асцендент Телец
Вие сте доста различни от разпространената представа за Овена, тъй като изглеждате по-спокойни и умерени. Спокойствието ви обаче е само външно – вътре във вас гори същия огнен плам. Желанията ви са много мощни, включително сексуалните, но ги държите зад  фасада и затова другите често си нямат представа както изпитвате. При вас всичко се случва по-бавно, тъй като обмисляте малко повече действията си и не сте склонни ей така да загърбвате питомното, за да гоните дивото. Може да бъдете много последователни и макар че успехите ви идват по-бавно, те са по-трайни. Бихте могли да вдъхновявате хората чрез някаква форма на изкуство.

Овен с асцендент Близнаци
Вие сте човек с неспокойна природа – все търсите нещо. Постоянно се стремите към разнообразие и нови впечатления, заради което с вас никога не е скучно. Има риск обаче да се разпилеете в много различни посоки и в крайна сметка да не постигнете трайни резултати или солидни знания в определена област. Заради склонността ви да прелитате от цвят на цвят и трудността да поемате отговорност, може да си имате проблеми в любовта и взаимоотношенията. Хубавото при вас е, че лесно се нагаждате към промените, новото постоянно ви зове и не хабите кой знае колко време и емоции, за да жалите за миналото. Заради добрите ви социални умения може да се реализирате в динамична среда, в която да общувате с повече хора и да ги заразявате с ентусиазма си.

Овен с асцендент Рак
Вие сте противоречива личност – хем сте свободолюбиви, хем имате нужда от подкрепа и в някаква степен сте зависими от околните. В някои ситуации може дори да приличате на дете, което иска да направи нещо и се впуска с главата напред, но не му стиска да продължи и се връща назад. При вас емоциите са водещи и няма нищо скрито-покрито – палите лесно, когато сте ядосани, но и бързо гаснете. Ако обаче овладеете своята силна емоционалност и откриете опора в лицето на надеждни партньори и служители, от вас може да стане добър предприемач, тъй като умеете да усещате хората и да предугаждате от какво имат нужда. Кариерата и признанието на околните са важни за вас. Търсите отговорен и зрял партньор, на който може да разчитате в кризисни моменти.

Овен с асцендент Лъв
При вас желанието да се изявите в този свят и да се откроите от околните е основна движеща сила във всички начинания. Ще се чувствате добре, ако се реализирате в област, в която може да бъдете център на внимание, да получавате овации или пък да работите сами за себе си. Забавленията и приключенията ви привличат неудържимо, вероятно обичате да пътувате и да учите нови неща. Скуката и еднообразието са най-големите ви врагове – тръпката от неизвестното ви кара да предприемате рискове – често прекалени, а и да влизате в драматични любовни сценарии. Любовният ви живот вероятно не е безоблачен, защото много държите да става на вашето. Научете се на толерантност и ще имате по-малко проблеми.

Овен с асцендент Дева
Вие сте амбициозни и работливи, особено когато работите за себе си или за някаква кауза. Много от вас се реализират успешно в сферата на бизнеса и финансите. Знаете какво искате, но не бързате – умеете да се вглеждате в детайлите, да анализирате ситуацията и тогава да действате. За разлика от някои по-вятърничеви и импулсивни Овни, вие сте разсъдливи и по-умерени, което ви предпазва от грешки. Работата е много важна за вас – колкото по-компетентни сте в дадена област, толкова повече самочувствие имате. Най-щастливи сте, когато уменията и знанията ви може да послужат на околните. Склонността ви да се нагърбвате с прекалено много задачи обаче може да ви донесе трудности в личния живот – например да привличате партньори, които не се справят с практичната страна на живота.

Очаквайте съвсем скоро и втората част на материала - за зодия Овен с асценденти Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби.

Припомнете си още:

Каква си според асцендента: зодия Риби - I част

Каква си според асцендента: зодия Риби - II част

Каква си според асцендента: зодия Водолей - I част

Каква си според асцендента: зодия Водолей - II част

Каква си според асцендента: зодия Козирог - I част

Каква си според асцендента: зодия Козирог - II част

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти