Френски хлебчета

С мак и сусам

Френски хлебчета
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти за закваската:
1/2 чаена чаша хладка вода
1 чаена чаша бяло пшенично брашно
1/2 чаена лъжица мая (разтворима)

Начин на приготвяне:
Разбъркайте продуктите за закваската в дълбока купа, покрийте ги с фолио, сложете една кърпа отгоре и оставете да втасва на стайна температура минимум 12 часа.

Към готовата закваска прибавете още 1/2 чаена лъжичка мая, разтворена в 2/3 чаена чаша топла вода, 2 чаени чаши брашно, 1 чаена лъжичка сол, 2/3 чаена лъжичка захар. Смесете всичко много добре и оставете сместа покрита с фолио да втаса поне 2 часа. След втасването тестото трябва да изглежда меко и лепкаво.

Сложете го на намаслена повърхност и го разделете на 2-3 части. Тъй като тестото е доста меко, когато ръцете ви са много добре нацапани с мазнина, се работи лесно. Направете 2-3 дълги хлебчета и ги сложете върху хартия за печене.

Но много внимавайте при оформянето им, не натискайте прекалено силно, за да не се унищожат всички така ценни за получаването на въздушната средичка балончета от втасването.

След като сте оформили хлебчетата, оставете ги да втасат още 1 час (без да ги покривате). После направете 3 разреза по диагонал. Намажете ги по повърхността с топла вода и ги покрийте много добре с микс от мак и сусам (или семена по ваш избор).

Загрейте предварително фурната много добре на 230 градуса и ги сложете да се пекат. Общо печенето е около 35 минути, но ако забележите, че семенцата може да изгорят, намалете градусите до 180, докато хлебчетата се зачервят. Оставете ги за 5 минути на леко отворена вратичка на печката - преди да ги извадите от фурната.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти