Рулца от тиквички със сирене

Ударна доза белтъчини

тиквички
Снимка: iStock
2 от общо 3 гласа
Необходими продукти

Необходими продукти:
2 тиквички
150 г котидж сирене или извара
100 г краве сирене
2-3 супени лъжици пресен копър
1 супена лъжица зехтин
2-3 скилидки чесън
черен пипер

Начин на приготвяне:
Измиваме добре тиквичките под течаща вода и ги нарязваме по дължина на филийки с дебелина около 3-4 мм. Изпичаме ги в тиган с незалепващо покритие, в който предварително сме затоплили няколко капки зехтин. Тъй като не всички тиквички могат да се съберат в тигана едновременно, при всяко поставяне на тиквички в него капваме по няколко капки зехтин.

Избираме температура, която да е около 70% от максималната за котлона. Когато зеленчуците се зачервят и от двете страни, ги изваждаме в чиния и ги подсушаваме с помощта на кухненска хартия.

Тиквичките можем да изпечем и на електрическа скара, като преди поставянето на всяко резенче върху нея е добре леко да го намажем със зехтин. Същото правим и когато обръщаме парченцата тиквичка.

За да приготвим пълнежа, в купичка натрошаваме сиренето и към него прибавяме котиджа, нарязаните на ситно копър, чесън и черен пипер. Поставяме малко от готовата смес в по-тесния край на тиквичката и я навиваме на руло. За да прилепне по-добре крайчето на рулото, може да сложим съвсем малко от сместа и в другия му край. Украсяваме готовите рулца с копър.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти