Време за четене: CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение

Време за четене: CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение
Снимка: netinfo

В началото на февруари излезе от печат книгата „CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение“. Изданието представлява великолепна биографична книга за жената, извършила революция в модата на 20-и век!

За книгата
До каква степен случайна среща, обикновено запознанство могат да предопределят човешката съдба? Особено когато става дума за необикновена съдба като тази на Коко Шанел?

От сиропиталището в Обазин, през двореца на херцог Уестминстър, до ателието на улица „Камбон“ и световната слава, житейският път на легендарната дизайнерка е повлиян от активното, понякога решаващо присъствие и сътрудничество на галерия повече или по-малко авторитетни, повече или по-малко близки на сърцето ѝ личности.

В обкръжението ѝ са Игор Стравински, великата княгиня Мария Павловна, внучка на Александър II, Сергей Дягилев, Лукино Висконти, Роми Шнайдер…

Връзките на Шанел с тях – ту интимни, ту делови, а най-често и двете едновременно, бележат не само етапите на нейния възход, но и очертават многоликия и пълнокръвен портрет на тази талантлива, амбициозна, на моменти безкомпромисна, ала винаги невероятно обаятелна жена.

За автора
Френската журналистка и писателка Мари-Доминик Льолиевр е автор на няколко романа, но добива популярност преди всичко с биографиите на Серж Генсбур, Франсоаз Саган, Брижит Бардо и Габриел Шанел.

В тях строгата достоверност, основана на преки свидетелства, кореспонденция и архивни документи, е въплътена в емоционален разказ, а известните епизоди и събития са представени в нова, неочаквана за читателя светлина.

Още за четене:

"Зад огледалото"

"Парижкият сладкар"

Историята на първия сръбски печатар и издател

„Целувката“

„Момчето“

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти