Кои са последните тенденции в козметиката

Кои са последните тенденции в козметиката
Снимка: Thinkstock

Едва ли има жена, която да не си мечтае за чудодеен крем, който ще е напълно достатъчен за справяне с бръчки, петна и всички останали неприятности, с които времето белязва лицето.

Кой би искал да ляга под скалпел или да си инжектира разни неща в лицето? Това е свързано с толкова болка и стрес, че повечето дами по-скоро биха преглътнали увеличаващите се бръчки.

Козметичната индустрия обаче върви със смели и широки крачки към бъдещето и използва умело науката, за да дава най-доброто на жените.

Акцентът пада върху екологичните и природни продукти. Например – прах от лава, извлечен от биологично чист вулкан може да детоксикира и осигури вечна младост и дълголетие, а капсули за клетъчна регенерация чрез теломеразна активизация и крем, заместващ филърите са бъдещето на козметиката.

Изброените неща са само част от революционните антиейджинг таблетки, прахчета и мазила, по които са полудели в Европа.

Това стана ясно на наскоро провелия се в Берлин първи европейски конгрес по медицина против остаряване, в който участваха страни като Швейцария, Англия, Германия, Франция, Австрия.

"Всички тези продукти са пазара на ЕС, но са изключително елитарни там." – разказва д-р Сияна Живкова, специалист дермотолог, която присъства на конгреса.

Но дори и да има финансовата възможност, българинът е скептик по природа и едва ли ще последва тази нова мания, та дори и продуктите да са получили Нобелова награда, както всъщност говорят фактите.

У нас обаче директно от Германия идват няколко нови процедури, които със сигурност ще намерят своите последователи. Химичен пилинг на базата на TCA (трихлороцетна киселина) с визуален контрол на неутрализацията е разработен така че да осигури 80% повече комфорт и 20% повече ефективност от стария.

"ТСА пилингът е създаден така, че да не причинява болка – с т.нар pain control, което позволява да бъде прилаган и върху пациенти, които са с чувствителна кожа. Освен това TCA има особено дълга история като ефективно средство за постигане на хистологично и клинично подобрение на кожата (ефект на подмладяването)." – разяснява д-р Живкова.

Повече от половин век след откриването на мезотерапията, популярността ѝ не спира да расте. Кои са на-новите? Мезотерапия – релакс с неомрежена хиалуронова киселина, биоревитализириащ комплекс и триолигопептиди замества ботолиновия токсин.

Създадена за компенсация на хиперактивната мимика в областта на чело, долен клепач и нефертити шия – все рискови за поставяне на ботулинов токсин. Най-новата мезотерапия лифтира отпусната и уморена кожа, възвръща свежестта на кожата и намалява порите.

За най-деликатната зона около очите и нейните проблеми също се предлага решение. Мезотерапия със стягащ, уплътняващ и изсветляващ комплекс има многопосочно действие – намалява по-фините бръчки, редуцира подпухването, тъмните кръгове и следите от умора, бридава блясък и тонус на околочния контур. И двете мезотерапии могат да се прилагат без ограничение във възрастта.

Новите прецизни инжекционни техники и инжектори ще улеснят работата на специалистите и няма да причиняват болка. Революционна спринцовка с прецизно дозиране на всяка единица ботулинов токсин е разработена така, че да няма загуба на продукт и да няма дискомфорт за пациента.

"Сертификацията на продуктите и изрядното приложение на протоколите бе основен акцент на конгреса в Берлин. Изрично се коментира и темата за черния пазар и за съществуването на сайтове за продукти за домашна употреба, които крият рискове за здравето." – обяснява д-р Сияна Живкова. Подобни продукти се намират и у нас, като идват главно от Китай, Индия и Пакистан. Причината да се разпространяват е именно ниската им цена.

По време на конгреса беше отделено внимание и за риска от страничните ефекти на продуктите.

"До този момент винаги се е говорило за ботулиновият токсин като високорисков продукт и на заден план се коментирали страничните ефекти от поставянето на филъри. Оказва се, че както при филърите с лицензирана хиалуронова киселина, така и при силикона и други гелове, които се използваха в близкото минало, се наблюдават странични ефекти, но след години." – коментира д-р Живкова.

Причината за това може да бъде недостатъчната абсорбция или засягането на тъкани и структури на кожата с трайни последствия, както и транзлация на продукта след неправомерно приложение на лазерни процедури върху резурбируеми или нерезурбируеми филъри.

Конгресът в Берлин поставя на дневен ред и същността на антиейджинг медицината. Да си отидеш от този свят с деменция и без бръчки? Това ли действително е идеята? Естествено, че не.

Смисълът на най-новият клон от медицината е в правилния начин на живот , който се превръща вече в религия – да живееш здравословно, да се храниш здравословно и да мислиш здравословно.

Това обяснява и присъствието на конгреса на експерти по генетика, ендокринологична хормоно-терапия, неврология, гериатрия, анатомия и хранене, което го прави интердисциплинарен.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти