Истината за фотоепилацията у дома

Колкото по-топло става, толкова по-обезкосмени се налага да бъдем (ние, жените). 

Неведнъж сме ви давали различни съвети как да имате идеално гладки крака. Вариантите са много – бръснене, кола маска, епилатор, фотоепилация, лазерна епилация... Всеки метод има своите плюсове и минуси. Към момента обаче сякаш най-много бонус точки събира епилаторът. Той премахва бързо косъмчетата от корен и за разлика от кола маската, не изисква те да бъдат много дълги. 

Въпреки това обаче най-трайни резултати дават фото и лазерната епилация. Те не изискват косъмчетата да са дълги, унищожават ги от корен, като спомагат за намаляването им, а ефектът на гладка и мека кожа е в пъти по-дълготраен в сравнение с другите методи.

С развитието на новите технологии жените стават все по-глезени. Ето, че вече се предлага уред за фотоепилация в домашни условия, а именно фотоепилацията.

И тъй като не малко жени биха били скептични към този метод и биха се притеснявали как ще им се отрази на кожата, е важно да има повече информация по темата.

В новото си видео Натали се среща с дерматолога д-р Елмира Павлова, за да потърси от нея компетентни отговори на различни въпроси, като това как се отразява фотоепилацията на кожата и т.н.

Специалистът дава ценни обяснения за един от най-модерните методи на епилация, а именно фотоепилацията.

Какво всъщност представлява фотоепилацията:

Чрез фотоепилацията се постига трайно премахване на нежеланото окосмяване чрез увреждане на космения фоликул. Използва се т.нар. интензивна пулсова светлина, която атакува косъмчетата на различна дълбочина и оцветяване.

Един любопитен факт е, че всеки косъм минава през три фази: фаза на активен растеж, фаза на и фаза на покой.

Отделните косми са в различна фаза на растеж, а интензивната пулсова светлина повлиява именно на космите в активна фаза на растеж.

Според д-р Павлова след 20-годишни проучвания вече е доказано, че този метод на обезкосмяване няма никакви странични въздействия.

Дори деликатните зони и участъци могат да бъдат третирани, но все пак трябва да се избягват зоните с бенки, татуировки и кожни новообразувания.

По думите ѝ сега е подходящ сезон да започнем подобен тип процедура.

"Обикновено след втората процедура резултатът е видим. Процедурите е хубаво да се повтарят през 2 седмици, тъй като чрез IPL технологията се въздейства върху космите, които са във фаза на делене, а фазите са три – покой, делене и една междинна. Ние оказваме влияние само върху космите, които са във фазата на делене. След трета и четвърта процедура резултатите са видими и трайни", казва тя.

А дали и бременните и кърмещи жени могат да се епилират по този начин, както и други полезни насоки - вижте във видеото по-горе!

Ако искате да спечелите уред за фотоепилация в домашни условия, включете се в новата игра на Edna.bg. Открийте своя beauty профил, решавайки специалния тест тук, а всички подробности за точните условия на играта прочетете в тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти