Усещане за пролет

Лицето на пролетта е озарено oт мека светлина
Снимка: Chanel

Кристина Гочева

Водещите топ визажисти отправят взор към архивите на марки с традиции, за да почерпят вдъхновение, което да представи актуалното лице на предстоящата пролет.

Върху него ще доминира естественото романтично излъчване с цвят на праскoва, шампанско и пастелно розово, смелото проявление на фуксията, интензивното присъствие на сливата.

Цветовете за устни, тен и маникюр са въвлечени в игра на контрасти с тъмната гама, в която са решени очите, посредством сенки, моливи или плътна очна линия.

Пролетната колекция PRINTEMPS PRECIEUX DE CHANEL, следва за пореден път линията на творческия грим директор Питър Филипс от реални исторически препратки.

Този път той избира за израз и отправна точка на пролетната визия две изящни бижута от прословутата през 60-те колаборация на мадмоазел Шанел с известния бижутер Робер Гусенс (Robert Goossens), сътворил необичайната красота на автентичните малтийски кръстове.

Талантът му дава душа на бижута, които днес оживяват върху лицата на дамите, доверили се на традицията с марка Chanel.

Към своя архив поглежда и Dior.

Пролетната колекция Chérie Bow връща творческата фантазия на креативния директор грим Тиен към един от знаковите кодове на модната къща. 

Към далечната 1947 г., когато панделката оплита завинаги в своя красив възел естетическите предпочитания на мосю Диор.

Панделката е знаков символ от историята на модна къща Dior

Пролетта за Dior разцъвтява в "най-нежният цвят на щастието и женствеността" както самият Кристиан Диор описва розовото.

В колекцията Chérie Bow, то флиртува с опушеното черно и сивия антрацит, за да създаде красиви контрастиращи хармонии.

Фокусът на пролетната колекция Rouge Eclat попада върху върху устните  - с първото червило на Clarins, което се бори с признаците на стареене, вдъхновено от разноцветните тонове на нежното цвете ирис.

Пролетният тен на Clarins е събран в лимитираното издание на Palette Eclat Face&Blush Powder и улавя светлината в палитра с деликатни цветове.

Едновременно пудра и руж, тя съживява естественото сияние на лицето, за да му придаде здрав вид.

Ще се влюбите от пръв поглед в розовия и кораловия цвят, които могат да се използват самостоятелно като руж, за да подчертаване на скулите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти