Актьорът Закари Куинто си призна, че е гей

Закари Куинто по време на 61-ия международен филмов фестивал в Берлин, който тече в момента.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

34-годишният американски актьор Закари Куинто заяви публично в интервю пред списание New York Magazine, че е гей.

''Като човек с хомосексуална ориентация все по-често се питам защо продължават да се ширят толкова много предразсъдъци, но ние като културно общество трябва да потърсим техните корени и причини, за да спрем да се съдим и страхуваме едни от други'', споделя той.

Куинто стана популярен след участието си във фантастичния сериал Heroes, където изигра един от най-зловещите персонажи в телевизионната поредица. През последната година актьорът се включи и в състава на американската пиеса Angels in America (Ангели в Америка), като същата имаше и своята премиера на родна сцена през изминалия театрален сезон. Във варианта, поставен отвъд океана, Закари влезе в ролята на гея Луис Айрънсън, който изоставя своя ХИВ-позитивен приятел.

''Именно този персонаж отвори очите ми за това колко неща не съм забелязвал досега и може би ми помогна да се разкрия по-лесно пред обществото в реалния живот'', заключи американецът.

В момента Куинто промотира и най-новия филм със свое участие Margin Call, където си партнира с Кевин Спейси, Джеръми Айрънс и Деми Мур. Сюжетът на трилъра се развива около световната финансова криза, а премиерата в САЩ е насрочена за 21 октомври.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти