Как домът ни да остане подреден, когато имаме деца

Как домът ни да остане подреден, когато имаме деца
Снимка: iStock

Две деца + майка и татко = четирима души със собствена визия за живота. Средностатистическото семейство у нас към момента е предимно с такава численост, въпреки някои неутвърдени тенденции за повече деца, за едно дете, куче/коте, гей родители и други.

При четирима души под един покрив, да се поддържа редът вкъщи е задължение не само на един от тях. Ако децата ви са малки и все още не успявате да ги убедите по културен начин (без емоционално изнудване, подкупи, бой) да подреждат, то тогава е важно двамата възрастни да действат екипно. Всяко нещо, което възрастните ползват, е добре да се връща на същото място, на което е било подредено. Така поне 50% от населението вкъщи няма да създава безпорядък.

v
Снимка: iStock

Пример – ако готвите, измийте съдовете и ги подредете обратно, оправете си леглото сутрин и т.н. Ако ви дойдат изненадващо гости, те ще видят играчки по земята, които неминуемо съпътстват отглеждането на деца, но не и тотален безпорядък.

Постарайте се да си имате ден, в който да чистите по-основно – прах, прахосмукачка, измиване на пода и връщане на разместените неща по местата им. Ако го правите веднъж седмично, ще си личи. А със сигурност ще проличи и ако го правите по-рядко.

v
Снимка: iStock

При деца вкъщи е удобно да нямате килими и да имате малка кухненска прахосмукачка. А вечер, макар и със сетни сили понякога, е хубаво да връщате играчките им в тяхната стая (или кът), защото на следващия ден с нови сили наследниците ще засипят с нови и тогава ще имате двойно по-малко място за стъпване.

v
Снимка: iStock

Не пропускайте нашия раздел "Оферти", в който ще откриете полезни, практични и прекрасни продукти на промоция от българския пазар, специално селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

апп
Снимка: Edna.bg

апп
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти