Защо децата трябва да плуват?

Чувствам се в свои води
Снимка: netinfo

Тъй като сезонните условия все повече ограничават активностите на открито, плуването си остава един чудесен избор за изразходване на необузданата детска енергия, а освен това калява и заздравява тялото и психиката на нашите мъници. Другият плюс е липсата на изпотяване и хармоничното развитие на цялата телесна мускулатура, а не на последно място поставяме придобиването на правилна дихателна култура и общуването с връстници.

Първи стъпки
Няма възрастови ограничения за започване на този вид спорт, но все пак специалистите препоръчват детето да е навършило 6-годишна възраст, която ще му позволи да осъзнае своята отговорност и да се вслушва в треньорските думи, а не да обръща всичко на игри и закачки. Важно условие е басейнът, който сте избрали, да отговаря на високи хигиенни норми, да е отоплен и да разполага с обучен персонал, за да може вашето дете да получи качествена подготовка.

Спокойствие и само спокойствие
Избирайте групи, които не надвишават повече от шест малчугана, за да може да бъде обърнато индивидуално внимание на всяко дете, а и нивото на напрежение и стрес ще бъде в по-ниски граници, които ще са от особена полза за по-спокойната работа на учителя по плуване.

Безвремие
Хубавото на тази водна дисциплина е, че тя може да бъде практикувана целогодишно. Дори и да е мрачно и студено навън, закритите басейни не се влияят от тези фактори. Задължително е вашият син или дъщеря да се сдобие с шапка за плуване, а очилата са по избор, защото много деца чувстват дискомфорт, когато ги носят.

Лесна подредба
Уроците по плуване могат да се съчетаят успешно с училищните занимания, защото има разнообразни групи в различни часови пояси от деня. Не е за пренебрегване и фактът, че детето ви, използвайки душовете след плуване, ще се прибере вкъщи доста по-чисто за разлика от други спортни занимания, в които този спретнат вид не е налице.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти