Как да постигнем удобство и функционалност във всеки дом

дом
Снимка: iStock

Идеален би бил вариантът, в който всеки получава жилище според нуждите си и обзавеждане точно по вкуса. Уви, това не е така, и често пъти сме принудени да се съобразяваме строго с наличното пространство. Не винаги имаме и възможност да си направим мебели по поръчка.

Закупуване на жилище

Ако тепърва предстои да си купувате жилище и не сте привърженици на новото строителство, старите тухлени апартаменти с реална квадратура са изключително добро попадение. Модерното обзавеждане и строителство лансират все по-обичаните широки и просторни дневни трактове, където кухня, трапезария и всекидневна, представляват едно единствено обширно помещение. Така домакинята не е отделена от семейство и приятели, докато приготвя апетитни вкусотии. При наличието на малки деца е изключително полезно сливането на помещенията, защото това няма да доведе до трудния избор: да сготвим или да гледаме малчуганите.

Обособяването на кухнята, като част от най-използваното жилищно пространство, е изключително удобно от гледна точка на времето, което прекарваме заедно. Забързаният ритъм на живот не винаги ни предоставя изобилно такова и от нас зависи да се възползваме от всеки удобен момент. Тук основна роля играе обаче функционалността и практичността на помещенията у дома.

Ако заложите на старо строителство и то е изградено от тухли, това ще ви предостави реална възможност за сливане, промяна и разпределение на помещенията според нуждите и вкуса ви. Често пъти се наблюдава и усвояване на външните пространства, като тераси, с цел увеличаване на обитаваната площ.

дом
Снимка: iStock

Мебели по поръчка

Ако сте от щастливците, имащи възможност да си построите жилище по най-удобен за вас проект, то тогава всичко зависи изцяло от нуждите и възможностите. Оптимален вариант са мебелите по поръчка. Що се отнася до кухнята, това би осигурило максимално използване на всяка чупка и ниша.

Функционалността и пространството са ключови за лесното боравене с всичко налично във въпросното помещение. Не пропускайте да разположите на достъпни места всички необходими уреди, без които готвенето ще отнема двойно повече време. Скрити чекмеджета, въртящи се рафтове, двойни мивки, мощен аспиратор – всичко това ще ви улесни живота.

Не пестете и не се лишавайте от качествени уреди и материали. Те ще ви служат вярно дълго време, а комфортът и луксът са качества, които ще оценявате ежедневно. Ако успеете да създадете перфектното за вас пространство, щастливите мигове в семейството са гарантирани.

Когато човек се чувства добре, това се проявява във всеки един аспект. Качествено прекараното време с близките е на първо място. Не трябва да позволяваме на каквито и да било битови неразбории да понижават доброто настроение. Високите изисквания не са прищявка, а необходимост за комфорта на всеки член в дома.

5 прости трика, с които ще превърнете обикновения си апартамент в луксозно място

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти