Време е за първата ми татуировка

Белязана за цял живот
Снимка: netinfo

Повечето нови неща, които се случват в битието ни, са свързани с различни по сила и удовлетвореност вълнения. Но дойде ли времето да украсим тялото си с първата татуировка, емоциите няма да ни оставят на мира, докато не видим крайния резултат.

Така че преди да бележите тялото си до живот, помислете добре каква ще бъде темата на мастилената композиция, за да няма после нацупени физиономии и попарени очаквания.

Каква картинка само
Отдайте се на размисли и консултации с близки хора (но само такива, които ви познават до болка) относно темата на татуировката ви. Все пак е желателно да се видите предварително и с човека, който ще прави татуса, за да даде и той/тя вещата си оценка относно вашето решение.

Защото всеки тип и цвят на кожата си има своите специфики и това трябва да бъде съобразено, особено ако татуировката ще бъде многоцветна.

Грижи и тревоги
Много е важно да обгрижвате подобаващо мястото от кожата, върху което е поставена татуировката. Тъй като след извършване на процедурата плътта е раздразнена, вие трябва да я мажете обилно с медицински вазелин или крем за рани.

Когато пък се къпете, първите няколко дни я покривайте с лепенка или третирайте зоната с вазелин, който ще отблъсква успешно водните капчици. За още по-ожесточена борба с инфекциите ползвайте и антибактериален сапун без съдържание на алкохол.

Ако татусът е на място, където поставяте всекидневния си парфюм или дезодорант, то спрете благоуханното им действие, докато кожата не зарасне напълно.

Болен здрав носи
Крепкото здраве е задължително за всички, които ще се татуират. Затова не е добре да сте настинали и да тръгнете към студиото за татуировки, само защото нямате търпение да се похвалите с новата придобивка. Изчакайте имунната ви система да е заредена и подсилена до краен предел и чак тогава си запазете час при татуиста.

Чувствителната кожа също не е за подценяване затова не са желателни никакви директни излагания на слънце и посещения в соларни студия поне месец след като сте се изрисували.

Кожата с татуираната област ще образува коричка (като при рана), която не трябва да чоплите в никакъв случай, а я оставете сама да падне.

Обърнете внимание на всякакви бенки и петна и по никакъв начин не ги татуирайте, освен ако не сте се консултирали с кожен лекар и той/тя ви е дал/а честната си дума, че няма място за притеснения.

На трезва глава
Препоръчително е да не се прекалява с консумацията на алкохол поне три денонощия преди да си направите татуировката. Същото се отнася и за аспирина, защото и двете субстанции разреждат кръвта, което ще предизвика по-обилно кървене, докато трае изрисуването на вашето тяло.

Блясък и чистота
Доверете се на човек, който умее да рисува и вие нагледно сте проверили тези му негови качества, защото кожата не е скицник, при който лесно можеш да скъсаш листа, ако композицията не ти харесва. Излишно е да казваме, че студиото за татуировки трябва да блести като къщата на Бри от ''Отчаяни супруги'', а за тези които не са гледали американския сериал - това граничи с безупречна чистота и хигиена.

Без притеснения
Комуникирайте с вашия татуист по всички онези теми, които ви притесняват, за да сте сигурни, че сте на правилния път преди да стане твърде късно да поправите стореното върху вашата порцеланова кожа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти