7 причини да не стоиш вкъщи на Нова година

Свикнали сме да отбелязваме всяко ново начало. По цял свят, всички хора празнуват Новата година. Едни по-рано, други по-късно, едни в полунощ на 1 януари, други в края на първия месец от годината – различни народи, различни култури, различни разбирания.

Общото обаче е, че празник има, и е най-добре да го отбележиш в атмосфера, различна от домашното ежедневие.

Ето само 7 от безбройните причини защо не трябва да стоиш вкъщи на Нова година!

Остави дивана да си почине от теб
Всяка вечер, по една или друга причина, стигаш до дивана. Рано или късно, макар и за половин час, в забързания делник или през почивните дни, успяваш да се изтегнеш на тази любима мебел. Нова година е денят, в който да опиташ сядане на друго място... А защо не въобще да не сядаш и да се разкършиш като за последно през годината.

Постави различно начало
Започни Новата година така, както ти се иска да прекараш цялата 2016-та. Ако си представяш бъдещето си пълно с усмивки, забавление, хубава музика и готини хора, то намери новогодишен купон, който да ти обещае това и действай. В шумната компания на познати, приятели, непознати, познати на познати, заобиколени от много смях, приповдигнато настроение и на място, където няма да ви се налага да се побутвате и да пестите пространството – супер, нали?

Спести си великото чистене, пазаруване, готвене...
Ако решите да посрещнете Новата година вкъщи, ще минете през омагьосан кръг от приготовления. Великото пазаруване, сякаш се запасявате за месеци или никога преди това не сте яли. Великото чистене, защото ще дойдат гости и някак не става да заглеждат оставените неволно пижами на ръба на спалнята или прашлясалите горни лавици на библиотеката. Всичко трябва да е “под конец”. И няма как да мине без великото готвене, защото на Нова година трябва да има от всичко по много на трапезата. Би било чудесно, ако успеете да спестите всичката тази хамалогия на себе си или на главната домакиня.

Намери нови приятели
На празниците хората стават по-отворени към другите, дори и към непознати. Посрещането на Новата година на големи партита и събития, извън пределите на дома, е прекрасна възможност за социализация и контакти на живо, които стават все по-оскъдни, колкото повече напредват технологиите. А човек никога не може да има твърде много приятели, нали?

Новата рокля не е за вкъщи
Комерсиално, банално, каквото искате - такова, но момичетата започват отбелязването на празника с купуването на Новата Рокля. И тя заслужава да бъде изведена и показана. Затова, момчета, бъдете кавалери и не стойте вкъщи, а дайте възможност на прекрасниците до вас да се развихрят в новата си рокля в навечерието на Новата година.

Не е времето за усамотение
Дори да живеете сами, да нямате много приятели и познати, а тези, които имате, вече да са си направили планове, винаги можете да намерите вариант за добро парти. Нова година не е времето за усамотение, дълбоки размисли, равносметки и размотаване по пижама с чаша вино – за това имате всяка друга дълга зимна вечер.

Използвайте, докато нямате деца или сте с бебета
Имате малко бебче и това е първата му Нова година? Искате да споделите всеки “първи” миг с него и затова решавате, че няма да се доверите на баби и дядовци, а ще хлопнете кепенците и ще посрещнете първата Нова година на малчо вкъщи. Да, разумно. Всеки родител иска да бъде с детето си на празник.

Само че малчо хич и няма да разбере, че е празник. Ще си изпие млякото, ще заспи и бързо-бързо, както всяка друга вечер, ще се окаже, че с половинката пак сте сами и пак бистрите политиката на новите памперси, които купихте при последния пазар.

А баба и дядо едва ли биха имали нещо против да погледат Президента и малко след бебчо и те да се пренесат в света на сънищата с него.

Позволете си го! Да, сега – на първата и втората Нова година, когато детето ви все още няма да има амбиции към този празник...

Защото после ще е с вас и ще се чудите Нова година ли е, или сте главните герои в новия епизод на “Скъпи, децата събориха ресторанта!”.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти