Занемаряваме здравето си

Не се запускайте
Снимка: Getty/Guliver

Според британско проучване все повече жители на Острова пропускат жизненоважно лечение на редица заболявания, особено през последните 12 месеца. Повечето анкетирани мъже и жени разкриват, че в основата на тази тъжна тенденция седи икономическото им положение, което ги кара да пренебрегват здравните си нужди, за да се вместят в месечния бюджет.

Най-пропусканите посещения са тези при зъболекар и офталмолог, но за сметка на това запитаните споделят, че не биха се отказали от неща като нощните излизания и подобен тип забавления. Учените обаче споделят, че занемаряването на здравето само временно ще запуши финансовите дупки, защото закъснялото лечение със сигурност ще ни излезе доста по-солено, когато вече няма да има начин то да търпи отлагане.

Много жители на Великобритания смятат, че педикюрът (но не става въпрос за лаковото му покритие) и физиотерапията са излишен лукс, но доста често неотстранените сраствания на ноктите и липсата на грижи за на пръв поглед безобидни травми могат да се окажат кутията на Пандора в по-късен етап.

От казаното дотук никак не е учудващо, че над 20% от запитаните разказват, че боледуват повече в сравнение с други години, а 43 на 100 допълват, че имат болки в гърба и затруднено виждане, но не могат да си позволят да лекуват тези неразположения.

Близо 3/4 от хората, участвали в експеримента, пък се оплакват от постоянно неспокойство и лабилна психика поради липсата на достатъчно финансови средства.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент