Свалянето на килограми не е лека задача

Сцени от миналото ви
Снимка: Getty/Guliver

Решили сте да се подложите на поредната диета, впрягайки всички нискокалорични и немазни храни във вашето меню. Дотук добре, но дните си минават и минават, а силуетът така и не изтънява. Почва чуденето, напрежението и всички онези неизлизащи от съзнанието ви мисли, които си казват тежката дума: "Къде сбърках?" или "Защо талията ми не е намаляла дори и с милиметър?".

Е, отговорите ще дойдат всеки момент и то чрез съвсем ново изследване, което е било направено с помощта на американски и британски диетолози. Те споделят, че когато редуцираме количеството на вредните продукти, автоматично се забавя и метаболизмът ни. Така че ще трябва малко да почакаме, докато се разделим със заветните излишни килограми.

Учените коментират, че ако хранителният ви режим олекне с 500 калории дневно, то за едноседмичен период, теглото ви ще намалее с 500 грама.

"Досега повечето експерти по диететика си мислеха, че резултатите при техните пациенти стават видни доста по-бързо, но това често се оказва грешна практика, която храни празни надежди и за самите отслабващи. Загубата на половин килограм седмично никак не е за подценяване, все пак ние сме на маратон, а не на спринт и се налага да сме изключително търпеливи, ако искаме трайни резултати", завършва Бойд Суинбърн, австралийски специалист, занимаващ се с проблемите на затлъстяването.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти