Спечели йога тренировка със Светла Иванова

Светла Иванова
Снимка: Личен архив

"Сурия намаскар" (или слънчевите упражнения) не напразно е най-популярният йога комплекс от 12 упражнения.

И преди съм ви разказвала за него (можете да си припомните тук), но поради големия интерес към серията асани от вас, читателите на Edna.bg, ще споделя по-подробно за ползите от изпълнението му.

Традиционно йогите го изпълняват при изгрева на слънцето, обърнати към него и с мисълта за него, затова се нарича още "Слънчев поздрав".

Концентрацията на мисълта и дишането са важни, затова мислете за слънцето, докато го изпълнявате и синхронизирайте дишането с движенията.

Всяка поза има противоположно действие на предишната, като се редува разширяване и свиване на гръдния кош, а това регулира дишането и усилва ефекта от позите.

Упражненията могат да се използват самостоятелно (най-добре по 12 цикъла) или като загряващ комплекс преди програмата с асани или преди всеки друг спорт. Във втория случай е добре да се направят най-малко 4 цикъла. Един цикъл е равен на две повторения, като единият път трябва да се започва с десния крак назад, а другият път - с левия. При движенията от номер 3 до номер 10 (виж картинката) ръцете трябва да останат на едно място.

Подходящо е да се изпълняват, както сутрин, така и вечер, защото подобряват съня.

Ето и ползите от тях: Комплексът "Сурия намаскар" засилва имунната система и мускулатурата на тялото. Намалява излишните тлъстини, особено в коремната област. Оформя бюста. Освежава и заглажда кожата. Подобрява състоянието на косата.

Придава гъвкавост на гръбначния стълб и ставите. Подобрява кръвообращението и функциите на храносмилателната система. Прави масаж на всички вътрешни органи и така стимулира работата им.

Ободрява белите дробове. Засилва сърдечната дейност и благоприятства работата на нервната система и жлезите с вътрешна секреция.  Подобрява паметта. Спомага за изхвърлянето на токсини в организма.

С две думи - този комплекс е равен на здраве, сила и дълголетие, заради което е добре да се изпълнява всеки ден.

Избягвайте го обаче, ако имате високо кръвно налягане (въпреки че ако се изпълнява правилно и предпазливо, може да е ефикасен за регулирането му), херния, болки в долната част на гърба и венозни съсиреци, както и в първите дни от месечния ви цикъл и ако сте бременна. 

Сега Edna.bg и Светла Иванова дават възможност на 10 от вас да спечелят безплатна йога тренировка.

За да спечелите йога посещение с инструктор Светла Иванова:

1. В електронно писмо до адрес: edna@netinfocompany.bg, озаглавено "Yoga", изпратете линк към вашата любима йога статия от Светла Иванова в Edna.bg, придружен с кратко описание защо харесвате упражненията, включени в нея.
2. Освен отговора си, напишете трите си имена, възраст (над 18г.), от кой град сте и актуален телефон за обратна връзка.
3. Изпратете вашите писма до 23:59 часа днес, 05.03.2015 година.

10-те победители в играта ще бъдат избрани на лотариен принцип. Печелившите ще бъдат обявени в сайта на 06.03.2015 година чрез статия.

* * *

Повече информация за курсовете на Светла Иванова за малки и големи може да намерите във "Фейсбук" страницата за йога - Yogatime.bg и на сайта SvetlaIvanova.com

Следете и официалния канал на Светла Иванова във Vbox7.com.

Очаквайте през месец март новото DVD на Светла Иванова "Йога у дома" - 90-минутна универсална йога програма за всички, които искат да практикуват в домашни условия.

* * *

* Периодът на играта е от 07:00 на 04.03.2015 г. до 23:59 часа на 05.3.2015 г. (четвъртък). Победителите в играта ще бъдат избрани на лотариен принцип от жури, представляващо Организатора, в 10:00 часа на 06.3.2015 г.

В лотарията участват читатели, изпълнили коректно условията на играта. Имената на 10-те печеливши се обявяват на 05.3.2015 г. (четвъртък) чрез статия в Edna.bg, както и на официалната “Фейсбук“ страница на сайта. Всеки един от десетте победители печели еднократно посещение на йога тренировка с инструктор Светла Иванова. Тренировката може да се осъществи в дните вторник или четвъртък от 9 до 10 ч. сутрин в балетно студио "Одет", квартал Изток. 

Представители на Организатора (Нетинфо АД) ще се свържат с победителите на посочените от тях координати, за да им дадат повече подробности за наградата. Организаторът си запазва правото при невъзможност на участниците да получат своята награда, да избере нови победители. Организаторът, Нетинфо АД, запазва правото си да променя или допълва правилата, както и да преустанови провеждането на играта по всяко време. При възникнали спорове крайните решения се взимат от Организатора. В играта нямат право да участват служители на Нетинфо АД, както и членовете на техните семейства.

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти