Говорим си за ...

Тънкости и грешки при готвене с мултикукър

Тънкости и грешки при готвене с мултикукър
Снимка: Thinkstock

Мултикукърът вече не е такава новост.

Първите такива наподобяващи устройства започнали да се появяват в кухните през 1950.

Тогава ги наричали тенджери под налягане.

Днес почти всяка жена е щастлив собственик на функционален Мултикукър, който е незаменим помощник.

Спестява време, усилия и помага да се готви лесно и вкусно.

Въпреки лекотата на използване на тези уреди домакините често правят непростими грешки, които развалят вкуса, текстурата и външния вид на любимите ястия.

- Имайте предвид, че източникът на топлина в Мултикукъра е дъното. Така че най-добре е да се разпределят на дъното продуктите, които трябва да бъдат подложени на топлинна обработка за по-дълго време - например месо или боб;

- Преди готвене на месото в уреда е нужно да го оваляте в брашно, след това да се запържи в тиган. Така месото става по-ароматно и сочно;

- За успешно приготвяне на ястия в Мултикукър следва да се добави нужното количество вода, което е посочено в рецептата. Ако течността не е достатъчно, ястието най-вероятно ще остане сурово;

- Въпреки това не претоварвайте уреда. Продуктите заедно с водата трябва да заемат не повече от две-трети от купата;

Снимка: Thinkstock

- Ястията, които включват добавянето на алкохол по време на подготовката, обикновено се приготвят без покриване. Ако решите да готвите такова ястие на Мултикукъра, трябва да изберете най-ниската температура. Готви се по-дълго от обикновено;

- Заквасена сметана, мляко и други млечни продукти трябва да се прибавят 30 минути преди края на готвенето ястия;

- Гъби, лук, тиквички и други сочни зеленчуци по време на готвене в уреда пускат много течност, която може да се изпарява чрез отваряне на капака. Този трик ще допринесе за ускоряване на процеса на готвене;

Снимка: Thinkstock

С тези съвети със сигурност готвенето с Мултикукър ще ви бъде по-приятно и лесно.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Екипът на Edna.bg насърчава дискусиите по темите, за които пише. Изразете Вашата гледна точка, като се придържате към конкретната тема, използвате кирилица и избягвате писането само с главни букви! Модераторската политика на сайта е много стриктна и всякакви неуместни, обидни и не по темата коментари ще бъдат изтрити.

Коментирай

За да коментирате, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-новото от Edna.bg

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.