Какви чайове да пием

Чаен ритуал
Снимка: Thinkstock

Зимата е сезонът, през който пием най-много чай. Затова намерихме за удачно точно сега да разберем кои видове билкови отвари са най-подходящи за нас според кръвната ни група, пише "Gotvach.bg".

* Ако сте кръвна група АБ, то вероятно вие сте изключително интуитивни и сте от хората, които не са склонни към лесно стресиране за разлика от останалите кръвни групи. Обикновено хората с кръвна група АБ имат и по-намалено либидо.

За мъжете се препоръчва да пият чай-смес от мента и коприва. Чудесен избор за всички представители на тази кръвна група са сандаловото дърво, божур, зелен чай и мента. Особено подходяща е комбинацията между мента и зелен чай.

* Ако сте кръвна група Б, то вашият организъм е склонен да се разболява по-бързо от автоимунни заболявания, летаргични сте, имате проблеми със съня. За вас е характерен бавният метаболизъм. Като цяло хората с кръвна група Б имат устойчива храносмилателна система, но пък слаба защита от бактерии, най-вече от бактерията ешерихия коли.

Хубаво е да пиете чай от червена боровинка, зеленият чай също е подходящ за вас. Много полезна е и комбинацията между маточина
и градински чай (салвия).

* Онези, които имат кръвна група А, са изключително емоционални и лесно поддаващи се на стресови ситуации. Заради това повечето от тях имат високи нива на кортизол (това е хормонът на стреса).

Растителната храна е изключително полезна за тези хора, а за да победят стреса, добре е да се отдадат на йога и медитация.

Чайовете, които се препоръчват като най-подходящи, са смес от невен и мащерка или зелен чай и жасмин. Отварата само от жасмин също е подходяща.

* При нулева кръвна група похапването на месо е от изключително значение. Това, което не е добре да консумираме често, са глутенът и млякото. Тези хора умеят да се предпазват от стреса, но за съжаление често страдат от киселини в стомаха.

Препоръчваният чай за хората от тази кръвна група е от женшен, мате, зелен чай и джинджифил.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти