Нови ползи от консумацията на риба

Да вземем превантивни мерки
Снимка: Thinkstock

Лекари от Китай са проследили данните от 26 различни международни проучвания, които показват, че при жените, консумиращи редовно омега-3 мастни киселини, вероятността за развитие на рак на гърдата намалява.

За целта са били изследвани над 900 хиляди жени (като 20 хиляди от тях били с диагностициран рак на гърдата).

Според специалистите дамите, които често консумират риба и особено сьомга, редуцират риска от появата на този тип рак с 14%.

Засега учените не откриват такава закономерност, ако приемаме омега-3 мастни киселини от разтителни източници или под формата на суплементи.

* В момента у нас има и 40 хиляди жени, болни от рак на гърдата, като всяка година се разболяват над 3000. В Европа всяка година се разболяват 350 хиляди жени, а 130 хиляди умират от коварното заболяване.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Представителите на кой зодиакален знак не можете да понясяте?

Абонамент