Жените предпочитат мъже със здрава кожа вместо мускули

Кожа вместо мускули
Снимка: netinfo

Представителите на силния пол с добре изглеждаща и младежка кожа се оказват по-привлекателни за жените от тези с прекалено груби и мускулести черти на лицето, се казва в проучване на университета в Нотингам.

За целта учените използвали близо 100 снимки на мъже, като най-предпочитаните сред дамите безспорно се оказали тези фотоси, на които мъжете са със сияещ и естествен тен на лицевата зона.

"Натуралният оттенък на кожата говори за цялостното здравословно състояние на човека, а хората, които ядат повече плодове и зеленчуци се радват на добър тургор и цвят на лицето", допълва д-р Иън Стивън, който е ръководител на експеримента.

Натуралният тен и свеж нюанс на кожата говорят, че тези индивиди от мъжкото съсловие полагат повече грижи за здравето си, което определено допада на мнозинството жени.

Стивън споделя, че по-изявената мускулатура на лицето няма нищо общо с неговата атрактивност.

"Ако искате здравословен тен, се откажете от изкуствените начини за неговото придобиване, а чисто и просто се хранете пълноценно и включвайте редовно във вашето меню плодове и зеленчуци, съдържащи антиоксиданта каротеноид", коментира Стивън.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти