За отслабващи дами: ето кои части на пилето са най-полезни и кои да избягвате

Гастроентерологът Инна Мазко съветва да заложим на гърдите при избора на пилешко месо, тъй като тази част от птицата е с най-диетична и вкусна. Тя съдържа по-малко химически добавки, които могат да се използват при отглеждането на пилета - хормони и антибактериални лекарства.

Тъмното пилешко месо обикновено се счита за по-вредно. Това е така, защото в областта на подбедриците и бедрата добавките при отглеждането на птиците се отлагат в по-големи количества. Затова е препоръчително да избягваме консумирането на тези част от птицата.

Пилешки гърди или пилешки бутчета? Отговорът зависи от вашите здравословни цели. Месото в пилешките бутчета е по-мазно от пилешките гърди, но съдържа около 2 пъти повече желязо и на 3 пъти повече цинк. Но независимо кое от двете ще изберете, предпочъваме ви да премахнете кожата, тъй като тя е изключително богата на мазнини.

В този ред на мисли, напомняме, че протеините от пилешко се усвояват по-добре, отколкото тези от свинското или говеждото.

Важно е да се знае, че месото на птицата е богато на витамини от група В. Неслучайно пилешкият бульон се препоръчва при настинки и други заболявания. Витамин В6, съдържащ се в птичето месо, поддържа имунната система, а витамин В5 подобрява метаболизма.

Как да приготвим пиле по 11 различни начина

Не пропускайте да почерпите кулинарно вдъхновение и от специалната ни рубрика Вкусно!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти