3-те био заместители на стотици козметични продукти

3-те био заместители на стотици козметични продукти
Снимка: Thinkstock

Лятото наближава с пълна сила и нека си признаем, че повечето от нас мечтаят да блестят със златист тен, здрава кожа и блестяща коса.

В следващите редове ще разкрием пътя към красивата лятна визия, която може да бъде постигната лесно с помощта на три био масла.

Нека започнем с косата, която бързо се изтощава под влиянието на силните слънчеви лъчи и солената вода.

Аргановото масло подхранва косъма, като възстановява еластичността му и предпазва връхчетата от цъфтене и накъсване.

Най-добрият начин да направите дълбоко-подхранваща терапия с маслото е да го нанесете директно на косата, така че да бъда покрита изцяло.

Оставете го да подейства поне 15 минути и след това отмийте с мек шампоан.

Ако нямате толкова време, можете да съживите косата си по време на къпане, нанасяйки няколко капки от маслото вместо балсам или стилизиращ продукт след измиване.

Масажирането на маслото в скалпа може да помогне за облекчаване на суха или сърбяща кожа на главата и придаване на обем.

Снимка: Thinkstock

Гладката и нежна кожа на тялото, обаче е основна мисия на какаовото масло, което притежава регенериращи свойства. То е подходящо за заздравяване на рани, премахване на нежелани белези, следи от акне и стрии.

Ценни са и антибактериалните и противовъзпалителни свойства на какаовия продукт, който съдейства за премахването на сърбеж и усещането за парене, зачервяванията и подуването, както и лекуване на екземи и изгаряния.

Прието като храна, маслото действа тонизиращо и стимулира производството на ендорфин „хормон на щастието“, подобрява умствената дейност и повишава ефективността. Не на последно място какаовото масло спомага за уеднаквяването на слънчевия загар.

Снимка: Thinkstock

И щом заговорихме за слънце, трябва да помислим и за защита от опасните ултравиолетовите лъчи. 

Кокосовото масло притежава естествен слънцезащитен фактор SPF5 и едновременно с това подхранва и възстановява вече пострадалата кожа.

Наборът от ползи от маслото за красивия външен вид е впечатляващ, така че нека започнем от най-обикновената ежедневна грижа за кожата.

С кокосово масло можете да почиствате грима си, кожата на лицето, да го използвате като овлажняващ крем за тяло или такъв за бръснене, като балсам за устни или околоочен серум.

А ако имате нужда от по-дълбоко почистване, смесете го с кафява захар или овесени ядки за чудесна ексфолираща скраб за тяло или лице.

Добавете сода за хляб към кокосовото масло и ще получите антибактериална паста за зъби, а ако искате да се предпазите от досадните насекоми, разнесете го нежно върху кожата с няколко капки етерично масло от мента, розмарин или чаено дърво.

Снимка: Thinkstock

Накрая не трябва да забравяме, че тези масла са напълно приложими и в кухнята, така че освен прекрасна външност, те ще допринесат и за здравословното ви хранене. Това лято заложете на био маслата и се уверете сами в техните полезни свойства!

Вижте още:

Арганово масло – мароканското течно злато! Част I

Арганово масло – мароканското течно злато! Част II

Вълшебните ползи на кокосовото масло

Кокосово масло за всичко

Какаовата тайна на ацтеките

Какаово масло за кожа като коприна

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти