8-те вида истинска почивка, които ще ви спасят от постоянната умора

Как си почивате? Сигурно ви е лесно да отговорите на този въпрос. В крайна сметка вечер всеки намира време да се добере до леглото и дистанционното, нали?

Възможно е да предпочитате да легнете на дивана с телефон в ръка и да преглеждате социалните мрежи. Или си почивате от натоварения ден с голяма купа чипс и малко бисквити след това? А може би сте от хората, които са активни до късно вечер, а на другия ден изпивате по няколко кафета, за да се тонизирате.

кафе релакс
Снимка: iStock

Не отричаме, че всичко това действа да се отпуснем в някаква степен, но дали подобни навици ви осигуряват истинска, качествена почивка, при това в дългосрочен план?

Изтощението е сериозен проблем за много хора и за съжаление сънят сам по себе си не е решение. Всъщност фокусирането само върху съня може да увеличи напрежението, тъй като човек не е обърнал внимание на други ключови зони за почивка.

Доктор Сандра Далтън-Смит, автор на книгата „Sacred Rest“ (“Свещена почивка”) пише, че „почивката е най-малко използваната безопасна и ефективна терапия, достъпна за всеки.“ Така тя разработва концепцията за осемте почивки, от които тялото и умът ни се нуждаят.

Вижте в галерията кои са те и как да ги практикуваме, за да възстановяваме ефективно силите си:

8 вида почивка, които ще ви спасят от постоянната умора

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти