Внимание! Деца на хоризонта

На теб говоря
Снимка: netinfo

Всички се надпреварваме с времето и май тази дисциплина все по-рядко се печели от нас. Ако пък освен хилядите задачи, ни чакат и едно, две деца у дома - бъркотията става пълна. Но въпреки препълнения с грижи и задължения график, нека се постараем да не ограничаваме моментите и вниманието, което се полага на нашите деца.

Телефонът дава заето
Почти задължително вашият малък син или дъщеря ще иска да ви разкаже своите преживявания, щом се прибере от училище, или пък от друг вид занимание. Затова ще бъде доста грубо от ваша страна, ако не зарежете поне за десетина минути телефонните разговори, чистенето, готвенето или преглеждането на електронната поща в замяна на това, да изслушате вашето дете и неговия разказ за отминалия ден. Проявете заинтересованост, задавайки му различни въпроси, за да се получи по-динамичен, а не апатичен диалог.

Денят настъпи
Поне веднъж месечно отделете целия ден за активности, с които да разнообразите детското всекидневие. Но не забравяйте да включите и малчугана при избора на занимания, за да не го заведете на кино, когато то би предпочело да посети някой музей или спортно събитие. Целта тук е да насърчавате вашите деца, за да могат те сами да вземат решението, което най-ползотворно ще им се отрази на свободното време.

Боен отряд
Бъдете сигурни, че мъникът вкъщи с радост ще се включи в подготовката за даден празник или рожден ден (дори и да не е неговият), така че им дайте поле за изява, а те ще ви се отблагодарят с безценна помощ и ще бъдат още по-доволни от факта, че вие държите и оценявате тяхното мнение и усилие.

Къде са ми прегръдките?
Не оставяйте нещата да стигнат до задаването на тези въпроси от децата вкъщи. Намирайте време да ги целувате и прегръщате поне всяка сутрин преди да тръгнат за училище и вечер, лягайки си. Хлапетата се нуждаят от ласки и емоционални моменти, за да се чувстват по-сигурни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти