Децата, хранени с лъжица, ставали по-тежки

На час по лъжичка
Снимка: netinfo

Изследване на университета в Нотингам разкрива, че бебетата, които се хранят с пръсти били по-слаби от тези, ядящи от лъжица.

Учените са на мнение, че консумацията на повече плодови пюрета в последствие развива по-силно желание у децата да похапват сладки изделия, които, както знаем са доста гостоприемни към излишните килограми. В анкетата са участвали 155 момчета и момичета на възраст от 20 месеца до шест години.

Тестовете показали, че като цяло хранените с лъжица и тези, използващи предимно ръцете за същата цел се развиват в нормални граници като телосложение, но първите били по-склонни към напълняване.

"Самостоятелно хранещите се мъници имат по-добри предпоставки за здравословен начин на ядене в бъдеще", допълва Елън Таунсенд, която е ръководител на проучването.

От друга страна тя споделя, че контролът на прием също е от решаващо значение, защото ако детето се храни само, този вариант позволява най-точно да прецени колко му се яде, а с намесата на чужда помощ болшинството от родителите държат мъниците им да изконсумират цялото съдържание на купата или бурканчето.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти