Сексът в напреднала бременност не бил опасен

Мога или не мога
Снимка: netinfo

Сексът в по-напреднала бременност е спорно явление и неговото практикуване зависи предимно от здравословното състояние, и най-вече от желанието на бъдещата майка да го прави. Но според щатски учени от Медицинския център към университета в Охайо (Ohio University), сексуалните отношения през последните седмици на бременността (ако тя протича нормално, разбира се) не водят до преждевременно раждане.

Сред анкетираните няколкостотин жени, над 50% от тях споделили, че сексуалните им контакти не редуцират своя брой и дори въпросните дами са родили по-късно децата си от тези, въздържали се от полови отношения през последните седмици на бременността им. Освен това д-р Джонатан Шафър, който е координатор на изследователския проект допълва, че признак за наближаващо ранно раждане може да бъде усещането за дискомфорт в коремната кухина и натиск в областта на таза. Точно тези неприятни усещания не предразполагат към секс, което обяснява и изключването на по-бурни интимни ласки при такива двойки.

Относно позите, акушеро-гинеколозите препоръчват да сте по-внимателни, а най-подходящият вариант е този, в който сте легнали настрани с гръб към вашия партньор (т.нар. позиция ''долепени лъжици''). Друго подходящо положение е да застанете върху партньора. Това ще ви позволи да контролирате дълбочината на проникването, а и нищо няма да тежи на корема ви. Не се притеснявайте, ако вашето бебе поритва леко по време на секс, тъй като това се дължи на учестената ви сърдечна дейност, а не заради болка, която чувства бъдещото ви дете.

И все пак имайте едно наум и при най-малкото прокървяване или болка се откажете от секса, поне докато родите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти