Кучетата са компаньон от класа, особено за бременните

Навън е кучи студ
Снимка: Getty/Guliver

По последни данни на мащабно проучване, проведено от американски и британски експерти, се оказва, че жените, очакващи бебе, се чувстват много по-добре физически и психически, ако покрай тях се навърта и някое куче.

Тази положителна статистика се дължи основно на факта, че тези най-масови домашни любимци имат нужда от разходка поне два пъти на ден, която освен тях би разтъпкала и вкарала в ползотворен физически тонус и бременните им собственички.

В самото изследване са взели участие 11 хил. бъдещи майки, като се оказва, че дори и 30 минути дневно вървене с лаещия другар в някой парк или кварталната градинка са достатъчни за ефективното раздвижване на бременните и поддържането на теглото в прилични граници, ако разбира се, начинът на живот се комплектова още с пълноценното и балансирано хранене.

Това е добра новина по думите на учените, защото напълняването и обездвижването нарастват сред съвременните жени, а това крие сериозна опасност за майките и плода.

"Ходенето е една от най-безопасните и лесно изпълними активности, а кучето се оказва чудесна мотивация за неговото постоянно практикуване", споделя д-р Сандра Макън, член на екипа, провел запитването.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти