Начало Вкусно

Кокосово реване

Свежо и сочно

Кокосово реване Снимка: vbox7.com

Необходими продукти: 400 г краве масло (със стайна температура) 300 г захар 150 г кокосови стърготини 130 г брашно 4 яйца 1 ч. л. бакпулвер кората от 2 портокала за сиропа: 200 г захар сокът от 1/2 ...

Прочети цялата рецепта

Закуска

кифлички

Да закусим с кифлички с кашкавал

Необходими продукти: 500 г брашно 350 г кашкавал 40 г краве масло 230 мл прясно мляко 1/2 кубче прясна мая 1/4 връзка мащерка 1 яйце 1 ч. л. сол Начин на приготвяне: Маята се смесва със затопленото мляко и щипка брашно. Оставя се да шупне.  Маслото се разтопява и се разбърква с...

Прочети цялата рецепта

Техники

Предястие

моркови

Пикантна салата от моркови

Необходими продукти: 400 г моркови 50 г печени белени фъстъци 50 мл олио 1 зелена люта чушка 1/2 лимон 2 с. л. сусам 1 с. л. черен синап 1 ч. л. семена от кориандър 1/4 ч. л. куркума сол на вкус Начин на приготвяне: Синапът, сусамът и...

Прочети цялата рецепта

Супи

Основни

кюфтета

Печени кюфтета с бекон и моцарела

Необходими продукти: 400 г бекон на лентички (24 бр. ленти) 300 г кайма от свински гърди 300 г кайма от телешки врат 125 г сирене „Моцарела“ 1 глава лук 1 филия бял хляб 1 яйце 2 ч. л. риган кората от 1 лимон зехтин за...

Прочети цялата рецепта

Десерти

сладкиш

Щедър сладкиш с кроасани, банани и шоколад

Необходими продукти: 8 кроасана с масло 2 банана 200 г. шоколад 200 мл. сметана 170 мл. прясно мляко 2 ванилии 3 яйца 70 г. захар Начин на приготвяне: Смесете в купа сметаната, захарта, млякото и яйцата. Разбийте и добавете ванилия. Накъсайте кроасаните на малки парчета и подредете...

Прочети цялата рецепта

Коктейли

смути

Как да приготвим смути за нея и него

Необходими продукти за основата: шепа боровинки 2 ябълки 1 банан малко вода За да приготвите смути за нежния пол, добавете ягоди и тиквени семки. Смутито за него трябва да съдържа тиквени семки и броколи. Малчуганите се нуждаят от витамини от групата В, за да растат здрави и умни,...

Прочети цялата рецепта

Вегетарианство

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.