Зеленчукова лазаня в един съд

Здравословна и бърза вечеря за цялото семейство

5 от общо 1 гласа
Необходими продукти

2 с.л. зехтин

2 малки глави лук

3 скилидки чесън

3 тъмнозелени тиквички

250 г гъби печурки

400 г нарязани домати от консерва

200 г бейби спанак

400 г пресни кори за лазаня

шепа листа босилек

80 г пармезан

2 топки х 125 г моцарела

Начин на приготвяне:

1. Сипете зехтина в дълбок тиган с огнеупорни дръжки и го загрейте. Запържете нарязания на ситно лук за 5 минути, докато омекне. Добавете нарязания на ситно чесън и гответе още 1 минута.

2. Измийте и подсушете тиквичките. Нарежете ги на кубчета. Почистените гъби нарежете на тънки филийки. Добавете ги в тигана и ги запържете на по-силен огън за 5 минути, до златистокафяво. Добавете нарязаните домати и 400 мл гореща вода. Овкусете със сол и черен пипер. Изчакайте сместа да заври, намалете силата на огъня и гответе 10 минути.

3. Накрая добавете предварително измитите и подсушени листа спанак. Щом листата се свият, добавете и разрязаните на две по дължина пресни кори за лазаня. Добавете настъргания пармезан и листата босилек. Най-отгоре подредете кръгчета моцарела. Печете в предварително загрята фурна на 250 градуса, под грила, 3-5 минути, докато сиренета се разтопят и запекат.

Още рецепти за лазаня:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти