Вкусна питка с кайма

Апетитите към нея са големи

Вкусна питка с кайма
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти за тестото:
20 г прясна мая
200 мл топла вода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 яйце
2 пълни с.л. кисело мляко
около 400 г брашно или колкото поеме

За плънката:
350 г кайма
1/2 малка глава лук
50 г ориз
2 с.л. олио
сол, пипер на вкус
разбито яйце за намазване

Начин на приготвяне:
Направете закваската като разтворите маята със захарта в топлата вода и добавите няколко супени лъжици от брашното. Оставете я на топло да шупне. Прибавете останалите съставки и омесете меко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го сложете да втаса, докато удвои обема си.

През това време сварете ориза в касерол или тенджера с 2 пръста вода над него. При варенето го разбърквайте отвреме навреме и когато е готов, го отцедете и оставете настрана.

Нарежете лука на ситно и го запържете за кратко. Добавете каймата, овкусете със сол и пипер и запържете, докато каймата стане на трохи. Прибавете ориза и го разбъркайте с другите съставки за плънката, докато вкусовете се смесят.

Разделете тестото на две равни части. Оформете от тях топки и разточете на кръгове с големина на диаметъра на тавата, в която ще печете. Намаслете тавата и я застелете с хартия за печене. Сложете първата кора, после изсипете охладената плънка и я разпределете равномерно. Покрийте с другата кора, застъпете леко краищата и оставете питката да втаса за около 20 минути. Намажете я с жълтък и поръсете с черен сусам.

Печем около 40 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти