Мини банички с ябълки

Сладък старт на седмицата

Мини банички с ябълки
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
1 пакет фини точени кори
1 кг непочистени ябълки
100-150 г захар (според сладостта на ябълките)
150 г чаени бисквити
50 г сушени червени боровинки
около 100 мл мазнина (масло/олио/зехтин)
канела
кората на 1/2 лимон

Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, почистваме ги от семките и ги настъргваме на едро ренде. Натрошаваме бисквитите на много ситно. Това може да направим по следния начин. Поставяме част от бисквитите в найлонова торбичка и ги притискаме с тежък предмет, за да станат на трохи. Прибавяме вече натрошените бисквити към ябълките, добавяме захарта, настърганата кора от лимон, канела на вкус и разбъркваме сместа.

Вземаме една точена кора и я намазваме с мазнина. Върху нея поставяме още една кора и отново я намазняваме. Покриваме с трета кора, която също поръсваме с олио. Притискаме леко корите, за да се слепят и с помощта на остър нож ги разрязваме на 6 правоъгълни части (правим 2 разреза по дължината на корите и един по широчината им).

Прегъваме по около 6-7 мм от двете дълги страни на всеки правоъгълник. Поставяме малко от плънката (около 1 чаена лъжичка) на разстояние от края на кората. Поръсваме и с няколко парченца сушени боровинки. Навиваме на руло всяко правоъгълниче и го поставяме в предварително намаслена тава.

Повтаряме процедурата, докато свършат корите. Намазваме най-отгоре баничките с мазнина и правим малки прорези с нож. Печем баничките в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Сервираме ги охладени и поръсени с пудра захар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти