Американски палачинки

Върховна закуска

Американски палачинки
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти (за 6 палачинки):
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша прясно мляко + 1 супена лъжица лимонов сок
1 голямо яйце
1 супена лъжица бакпулвер
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица растителна мазнина
1/8 чаена лъжичка сол

Начин на приготвяне:
Смесваме прясното мляко с лимоновия сок и ги оставяме да престоят 5-10 минути. През това време можем да си подготвим останалите продукти.

В купа слагаме брашното, бакпулвера, захарта и солта и разбъркваме добре. В друг съд смесваме млякото, яйцето и мазнината. След това в трета съдинка избутваме сухите съставки в едната половина на купата, а в противоположния край изливаме течните продукти. Внимателно ги разбиваме, докато се смесят.

Много е важно да не преразбиваме сместа. Просто трябва да обединим съставките. Оставяме сместа да бухне за около 5 минути. През това време загряваме тиган с незалепващо покритие. Нека котлонът бъде на умерена степен.

Когато тиганът е достатъчно нагорещен, изсипваме по 1/4 чаена чаша от сместа. След като започнат да се образуват шупли по повърхността на палачинката, е време да я обърнем и да я изпечем и от другата страна.

Внимавайте, защото при нагорещен тиган - палачинките се пекат много бързо. Сервираме ги топли с масло, мед, сладко, течен шоколад, сирене, кашкавал или колбас.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти