Зеленчукови кюфтенца

С тиквички и ленено семе

Зеленчукови кюфтенца
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
4 средно големи тиквички
1 глава лук (или 2 по-малки)
1 консерва червен боб (около 250 г)
1/2 връзка копър
4 гъби печурки
1/2 чаша смляно ленено семе
1 супена лъжица сол
1 чаена лъжичка кимион
1/2 чаена лъжичка сладък червен пипер
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Тиквичките се настъргват. Тъй като са доста сочни, се поставят в плътна марля и излишната течност се изстисква.

Лукът се нарязва на ситно. Сотира се за 2-3 минути в тиган със съвсем малко мазнина, след което се добавят нарязаните на ситно гъби и готвенето продължава още 2-3 минути. Червеният боб се изважда от консервата, прецежда се и се измива под течаща вода.

Тиквичките, лукът, гъбите, червеният боб, нарязаният на ситно копър и подправките се изсипват в купата на кухненския робот и се пасират до еднородна смес. Към нея се прибавя смляно ленено семе, докато се получи консистенция, позволяваща оформянето на кюфтенца.

Оформените кюфтенца се подреждат в тава, на дъното на която предварително сме сложили намазана с мазнина хартия за печене. Фурната се загрява на максималната степен и кюфтенцата се пекат 25-30 минути, като се наблюдава да не изгорят.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти